Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-02-2002

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-02-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.00 u) Dinsdag, 19 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag op diverse locaties in Heerlen (Oogstweg, Benzenraderweg, Molenberglaan, Provincialeweg en Heesbergstraat) snelheidscontroles gehouden. Totaal werden 2.480 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 191 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km p/u.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Een automobilist die in zijn auto zonder gebruikmaking van de autogordel reed, en met zijn auto geen richting aangaf, trok afgelopen maandagavond op de Stationstraat in Heerlen de aandacht van de politie. Bij controle op Het Overloon bleek dat de automobilist, een 49-jarige man uit Heerlen, onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2,2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). Verder bleek dat de auto waarin de Heerlenaar had gereden, niet verzekerd is. De politie vorderde het rijbewijs in van de Heerlenaar en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; autos in brand
Vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 05.30 uur kreeg de politie melding van een tweetal autobranden. Bleek dat op de Kampheiderweg in Heerlen een auto in brand stond, welke vervolgens geheel uitbrandde. Vlak daarop bleek ook dat op de Christiaan de Wetstraat een auto in brand stond, welke eveneens geheel uitbrandde. De politie die een nader onderzoek instelt hetgeen er is gebeurd en op zoek is naar getuigen, moet de auto-eigenaren omtrent het uitbranden van hun voertuigen nog in kennis stellen.

Brunssum; hennepkwekerijen
Bij controles afgelopen maandag in twee woningen in Brunssum trof de politie hennepkwekerijen aan. In een woning aan de Jupiterstraat vond de politie een hennepkwekerij met totaal ruim 180 hennepplanten en in een pand aan de Dorpstraat zon 380 hennepplanten. Alle hennepplanten werden samen met de aangetroffen apparatuur (op beide locaties samen totaal ruim 30 groeilampen, ruim 20 ventilatoren, zon 40 transformatoren, pompen, koolstoffilters etc.). Op de locatie aan de Dorpstraat vermoedden medewerkers van Essent fraude/diefstal van elektriciteit waarop de bewoner meteen al een voorlopige aanslag kreeg opgelegd van 1.000,- Euro (vindt nog een defenitieve/verrekening plaats). De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Hoensbroek; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.15 uur vond op de Koumenweg in Hoensbroek een aanrijding plaats. Een 36-jarige automobilist botste met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Hoensbroek. Die stond met haar auto voorgesorteerde om linksaf te slaan. Haar mede-inzittende 33-jarige vrouw, eveneens uit Hoensbroek, raakte bij die aanrijding bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Beide vrouwen werden per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen, een van de vrouwen met nekklachten en de ander met een hersenschudding. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie