Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-02-2002

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.25 uur) Dinsdag 19 februari 2002

Susteren, inbraak in winkel:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een croissanterie gevestigd in het gebouw van de Nederlandse Spoorwegen aan Spoorstraat te Susteren. De inbreker vernielde een ruit in de toegangsdeur en kreeg daardoor de toegang tot de bedrijfsruimte. Uit de bedrijfsruimte werden diverse eet- en drinkwaren, sigaretten en audioapparatuur ontvreemd. De beheerder heeft van de inbraak aangifte van de inbraak gedaan.

Spaubeek, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Eikenlaan te Spaubeek heeft de politie maandagavond 18 februari 2002 een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij, waar geen hennepplanten werden aangetroffen, werd na overleg met Justitie geheel ontmanteld.
Het onderzoek in de woning werd maandagavond omstreeks 21.45 uur ingesteld na een melding uit de buurt dat er in de woning een inbraak werd gepleegd. De politie trof in een brandgang achter de woning een televisie aan waarna bij het verdere onderzoek bleek dat in de woning een inbraak had plaatsgevonden. In de woning werden geen inbrekers meer aangetroffen. Een achterdeur van de woning bleek opengebroken te zijn. De woning werd vrijwel geheel doorzocht. Mogelijk werd alleen de televisie ontvreemd, maar werd de inbreker gestoord. De politie trof op de zolderverdieping van de woning een hennepgroei-installatie aan geschikt voor de kweek van ruim 300 planten. De installatie bestond uit acht groeilampen, twee ventilatoren, acht transformatoren, een verwarmingselement, schakelklokken en diverse zakken potgrond. Er werden echter geen hennepplanten aangetroffen. De politie heeft na overleg met de Officier van Justitie de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de 34 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geleen, winkeldievegges aangehouden:
Maandagavond 18 februari 2002 zijn in een winkel gevestigd aan Zuidhof te Geleen twee inwoonsters van Geleen aangehouden die in de winkel meerdere goederen hadden weggenomen en deze niet betaalden. Het personeel zag omstreeks 19.00 uur het tweetal meerdere goederen uit de winkel in een tas stoppen. Nadat enkele andere goederen aan de kassa wel werden betaald werd na de kassa het tweetal ter verantwoording geroepen. In de tas werden onder andere een reukverdrijver, wasmiddelen en schoonmaakartikelen met een totale waarde van rond de 30 euro aangetroffen, die aan de kassa niet afgerekend werden. Het tweetal, 29 en 32 jaar oud en beiden woonachtig te Geleen, werd door de politie meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. De gestolen spullen zijn terug naar de eigenaar. Na verhoor is het tweetal weer in vrijheid gesteld. Zij moeten zich op korte termijn bij de Officier van Justitie verantwoorden.

Elsloo, gewond bij verkeersongeval:
Een 54 jarige inwoner van Elsloo is maandag 18 februari 2002 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Koolweg te Elsloo. De inwoner van Elsloo werd omstreeks 16.45 uur op het verkeersplein van de Koolweg-Mauritsweg-Steinderweg op zijn fiets aangereden door een afbuigende personenauto bestuurd door een 58 jarige inwoner van Meerssen. De fietser werd geschept door de auto en kwam na een buiteling via de motorkap van de auto op het wegdek terecht waar hij gewond bleef liggen. Met een ambulance werd hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis te Sittard overgebracht. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie