Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IND zet illegale Bulgaren uit per charter

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Justitie


www.justitie.nl

MIN JUST: IND zet illegale bulgaren uit per charter

Martin Bruinsma
070 370 6266

4150
19.02.2002

IND ZET ILLEGALE BULGAREN UIT PER CHARTER

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft vandaag een groep van 99 illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen via een chartervlucht gedwongen uitgezet naar Bulgarije. Een groot aantal van deze illegalen zorgde, met name in de grote steden, voor overlast en openbare ordeverstoring.
Het betreft een groep rechtmatig verwijderbare vreemdelingen die allen de Bulgaarse nationaliteit bezitten. Een aantal van hen verbleef reeds enige tijd in vreemdelingenbewaring in afwachting van hun uitzetting. Met name de politiekorpsen uit de grote steden hebben verzocht de Bulgaren met prioriteit te verwijderen. De illegalen worden uitgezet onder begeleiding van de marechaussee.
De vlucht naar Bulgarije is de derde gedwongen uitzetting per charter in 2002. Vorige maand heeft de IND via een charter ook al 56 illegale Bulgaren uitgezet. De IND kiest in toenemende mate voor een gedwongen uitzetting per charter. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het verscherpte uitzettingsbeleid waar gedwongen terugkeer nadrukkelijk onderdeel van uitmaakt.
De uitzetting per charter is een samenwerkingsverband tussen de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Vreemdelingendienst, de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

19 feb 02 15:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie