Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple geeft voorproefje van nieuwe QuickTime

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Apple Benelux
Zoek soortgelijke berichten

Apple Benelux

Apple geeft voorproefje van nieuwe QuickTime Broadcaster-programmatuur

Nieuw gratis programma maakt uitgebreide oplossing van Apple voor streamen van live-evenementen nog aantrekkelijker

Bunnik, 14 februari 2002 - Apple heeft onlangs een voorproefje gegeven van QuickTime Broadcaster. Dit nieuw programma geeft de bestaande, reeds uitgebreide QuickTime-productserie extra aantrekkingskracht én mogelijkheden voor het live uitzenden van evenementen op het internet. Met de nieuwe QuickTime Broadcaster, die vanaf de lancering gratis kan worden gedownload, kan QuickTime-materiaal worden vastgelegd en gecodeerd, waaronder MPEG-4, voor de streaming van live beeld en geluid. In combinatie met het bestaande Apple pakket QuickTime-producten (QuickTime Pro, QuickTime Streaming Server en QuickTime Player) levert Apple met QuickTime Broadcaster een bijzonder voordelige, maar complete, professionele oplossing voor het streamen van live-evenementen.

QuickTime Broadcaster ondersteunt het uitzenden van MPEG-4. Apple heeft evenwel besloten om QuickTime Broadcaster én QuickTime 6 pas vrij te geven na aanpassing van de licentievoorwaarden van MPEG-4-video. Volgens deze licentievoorwaarden, die zijn voorgesteld door MPEG-LA (de grootste groep patenthouders van MPEG-4), dienen zowel bedrijven die MPEG-4-codecs leveren (zoals Apple) als aanbieders van internetmateriaal die MPEG-4 gebruiken om beelden te streamen, hiervoor royalty's te betalen. Apple is het wel eens met de redenering dat een redelijk bedrag aan royalty's moet worden betaald voor het gebruik van MPEG-4-codecs in QuickTime, maar is van mening dat MPEG-4 geen succes kan worden als de aanbieders van internetmateriaal eveneens royalty's moeten betalen voor het gebruik van MPEG-4.

"Dankzij QuickTime Broadcaster kunnen bedrijven, scholen en individuele gebruikers op een buitengewoon eenvoudige en betaalbare manier materiaal van hoge kwaliteit produceren voor live uitzending via het internet of een intranet", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "QuickTime Broadcaster is in combinatie met de gratis QuickTime Player en de gratis QuickTime Streaming Server wereldwijd de voordeligste oplossing voor het uitzenden van internetmateriaal."

Live uitzenden op het internet is een populaire en goedkope manier om een groot publiek te bereiken en wordt veel gebruikt voor bedrijfsvergaderingen, on line cursussen, keynotes, amusement en andere speciale evenementen. De op standaarden gebaseerde QuickTime-producten vormen een ideale oplossing voor het maken, uitzenden en bekijken van materiaal zonder dat rekening hoeft te worden gehouden met de beperkingen van oudere structuren. Als QuickTime Broadcaster en QuickTime Streaming Server worden gebruikt op de draagbare PowerBook G4 of iBook van Apple, heb je de ultieme flexibele en mobiele oplossing voor internetuitzending.

QuickTime Broadcaster biedt de volgende kenmerken: o live codering met real-time voorbeeldweergave; o de mogelijkheid voor real-time opnamen op en toegang tot de harde schijf van een computer, voor snelle publicatie van opgenomen beelden; o ondersteuning van alle QuickTime-codecs;
o ondersteuning van AppleScript;
o de mogelijkheid om instellingen-op-maat te maken; o ondersteuning voor betrouwbare communicatie over TCP tussen Broadcaster en Server;
o automatische configuratie van verbindingen tussen Broadcaster en Server.

Systeemvereisten
QuickTime Broadcaster kan gratis worden gedownload en vereist QuickTime 6, Mac OS X (versie 10.1 of hoger), Mac OS X Server, QuickTime Streaming Server en compatibele servers.

© 2002, Apple Computer, Inc. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, AppleScript, iBook, Mac OS, PowerBook en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple België: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie