Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zalm binnen kwartier failliet

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: ChristenUnie
Zoek soortgelijke berichten

ChristenUnie


Nieuws


Zalm binnen kwartier failliet Dinsdag 19 Februari 2002 - 13:42

Dat was de voor de bewindsman verontrustende uitkomst van een alternatief spelletje Monopoly met ChristenUnie-voorman Kars Veling. Het door Veling bedachte spel moest Zalm duidelijk maken dat het gezinsbeleid van het paarse kabinet schromelijk tekort schiet.De VVD'er kreeg aan de start E500 in zijn handen geduwd. Een blik op het bord stemde de bewindsman somber. Op vrijwel alle vakken moest fors in de buidel worden getast. Voor zwemlessen (E50), nieuwe kleren (E100), een beugel (E250) of de begrafenis van de goudvis (E50). Welgeteld zeven beurten hield de onfortuinlijke minister het vol. Toen viel het doek voor de zuinigste man van Nederland.

De kinderbijslag - E200 bij het passeren van start - bleek onvoldoende om de eindeloze stroom rekeningen te betalen. Dus belandde hij - regels zijn regels - in de daklozenopvang. ,,De moraal van het verhaal: Begin niet aan kinderen, je gaat er failliet aan'', merkte een toeschouwer vinnig op.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie