Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 19-02-2002

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 19-02-2002
Politieberichten van 19/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: diefstal auto-emblemen
De politie Sneek heeft de afgelopen weken een onderzoek ingesteld naar diefstal van auto-emblemen. Zie hiervoor ook de politieberichten van 23/1 (13.00 uur) t/m 24/1 (07.00 uur) Naar aanleiding van deze publicatie deden in totaal 31 personen aangifte van diefstal van het embleem van hun auto. 25 aangiftes konden worden opgelost. In totaal werden 7 minderjarige verdachten aan het bureau in Sneek gehoord. De verdachten varieerden in leeftijd van 12 t/m 15 jaar en waren allen afkomstig uit Sneek. De verdachten zaten bij elkaar op school. Allen waren nog nooit eerder met de politie in aanraking geweest. De auto-emblemen werden vooral gestolen in de wijk Sperkhem, maar ook in de wijken De Domp, Duinterpen en Tinga werden emblemen weggenomen. In totaal ging het om ongeveer 115 emblemen. Zeven emblemen werden teruggevonden. De rest was door de verdachten weggegooid, nadat de politie met het onderzoek was begonnen. De meeste diefstallen vonden plaats in de maand januari. Geen van de verdachten zit meer vast. De zaak wordt verder via het Halt-bureau afgehandeld.

Joure: vernieling auto
Zaterdag omstreeks 23.15 uur reed een 77-jarige inwoner van Terherne met zijn auto over de Harddraversweg in de richting van het D.E.-plein. De bestuurder moest afremmen voor een viertal jongens, die op de weg liepen. Toen de bestuurder bijna stilstond, sprong plotseling één van de jongens op de motorkap en probeerde over de auto heen te lopen. De jongen viel vervolgens van de auto, waarop de bestuurder wegreed. De andere jongens trapten nog een keer tegen de auto. De motorkap van de auto werd beschadigd. De bestuurder, die samen met zijn vrouw in de auto zat, kon geen signalement van de jongens geven. De politie vraagt eventuele getuigen van dit voorval om zich te melden.

Leeuwarden; inbraak school
Afgelopen nacht werd ingebroken in een school aan de J.H. Knoopstraat. Een ruit werd vernield. Uit een leslokaal werd tv weggenomen. De schoolleiding is op de hoogte gebracht en men zou in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Hurdegaryp: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kobbeflecht. De beide voorportiersloten werden geforceerd. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een radardetector en een mapje met 15 cds weggenomen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan. In dezelfde nacht werd op de route Wester Omwei Horst Kobbeflecht nog in een drietal autos ingebroken. Ook hier werd geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Bureau Communicatie:058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie