Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-02-2002

Datum nieuwsfeit: 19-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-02-2002 Persbericht poging tot bankoverval te Sittard (16.40 uur) Dinsdag 19 februari 2002

Sittard, poging tot bankoverval:
Dinsdagmiddag 19 februari 2002 heeft in een filiaal van de ING-bank gevestigd aan de Rijksweg Zuid te Sittard een poging tot overval plaatsgevonden.
Een man met een onverzorgd uiterlijk, tenger van postuur, gekleed in een blauw spijkerjack, kwam omstreeks 15.10 uur het bankfiliaal binnen en toonde aan het personeel een briefje waarop geschreven stond dat hij een explosief tot ontploffing zou brengen als hem geen geld gegeven zou worden. Op het moment dat een klant het bankfiliaal binnenkwam nam de bankovervaller meteen de benen en verliet van kantoor. Hij kreeg niets overhandigd van het personeel en nam derhalve ook niets mee. Het personeel van de bank waarschuwde daarna meteen de politie. De vluchtrichting van de overvaller was onbekend. Diverse patrouille-autos van de politie stelden meteen na de poging tot overval een onderzoek in de omgeving in. Een van de politiepatrouilles trof omstreeks 15.45 uur een man op de Steenweg te Sittard aan die voldeed aan het door het personeel van de bank opgegeven signalement. De man werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar en ingesloten in het hoofdbureau van politie te Sittard. Bij zijn aanhouding bekende de man de poging tot overval gepleegd te hebben. De aangehouden verdachte is een 39 jarige inwoner van Nijmegen.
De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie