Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenLinks Houten organiseert thema-avond 'Kind en werk'

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Digitale Gemeente Houten

GroenLinks Houten organiseert thema-avond "Kind en werk"

maandag 28 januari 2002 - Bron: GroenLinks

GroenLinks Houten organiseert op woensdag 20 februari in de grote zaal van restaurant de Engel aan de Burgemeester Wallerweg in het Oude Dorp de thema-avond:

"Vader of moeder zijn en ook werken..
hoe regel ik dat in Houten?"

In Houten wonen veel mensen die het hebben van kinderen combineren met een (drukke) baan.
Gelukkig speelt het kinderdagverblijf, de speelzaal of de school vaak een belangrijke rol in de opvang van de kinderen. En ook steken buren, kennissen en opa en/of oma geregeld de helpende hand toe. Daardoor bevalt de combinatie van werken en zorgen veel mensen; essentieel daarbij is wel dat het goed geregeld is.

Dáár gaat onze avond over: wat zijn succesvoorwaarden voor een leuk leven met werk én kinderen.
Om deze thematiek bespreekbaar te maken en concrete oplossingen voor knelpunten aan te dragen organiseert GroenLinks op 20 februari een speciale avond.

Annemiek Meinen is consultant bij adviesbureau de Beuk. Zij heeft diverse landelijke projecten geleid om de combinatie van werken met zorgen in de moderne arbeidsverhoudingen te vergemakkelijken, Annemiek zal, na opening van de avond om 20.00 uur, de vragen en de wensen van de aanwezigen op een verrassende manier inventariseren.
1. José Sagasser, 'klinisch pedagoog en eigenaar van Opvon, bureau voor opvoedingsondersteuning in Schalkwijk, zal een structuur aanbrengen in de problemen die kunnen spelen bij het combineren van werk en gezin.
Hierdoor wordt duidelijk wat de rol is van vader, moeder, het kind, de omgeving en het werk. De methode die José hanteert is op de praktijk gebaseerd en werkt daarom zeer verhelderend.

2. Frank van Hout, onderwijsadviseur van het APS te Utrecht, zal de rol van het onderwijs nader belichten. De verlengde schooldag en de brede school komen hier als vanzelf bij om de hoek kijken.
3. Annemiek Meinen zal de laatste bijdrage verzorgen. Deze gaat over de vraag hoe je met je werkgever afspraken kunt maken die de combinatie van werk en kinderen vergemakkelijken.

Vanaf 21.00 gaan we in discussiegroepen (naar leeftijd van de kinderen) uiteen om aan de hand van stellingen dieper op de thematiek in te gaan, oplossingen te bespreken en tot voorstellen te komen voor de Houtense politiek.

Om 22.00 uur brengen de groepjes kort verslag uit aan de andere aanwezigen. We trekken conclusies en er wordt bekeken of de avond nog een vervolg kan krijgen.

Aanvang 20.00 uur.
Eindtijd: 22.30 uur

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie