Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 20-02-2002

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Groningen 20-02-2002
Snelkraken supermarkten Groningen Zuid opgelost Woensdag 20 februari 2002

Twee verdachten aangehouden

De politie heeft met de aanhouding van een 29-jarige man en een 47-jarige man beiden uit Groningen een einde gemaakt aan een serie snelkraken in supermarkten in Groningen Zuid. De verdachten hebben tegenover de politie bekend dat zij de afgelopen maand, al dan niet samen, in totaal 12 keer een snelkraak hebben gepleegd. Daarbij stalen ze voor ongeveer 12.000 euro aan rookwaren en parfums. De schade die bij de snelkraken werd aangericht loopt eveneens in de duizenden euros. De 47-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. De andere man zit nog vast.

De snelkraken konden worden opgelost na de aanhouding van de 29-jarige verdachte. Hij werd in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 februari op heterdaad aangehouden na een inbraak in een supermarkt aan de P.C. Hooftlaan in Groningen. Politiemensen in burger hadden de man eerder in de nacht al zien lopen. Een getuige die later de inbraak meldde had een verdachte weg zien rennen die voldeed aan het signalement van de man die eerder door de agenten in burger was gezien. De man werd kort daarop in de Camphuysenstraat aangetroffen in het bezit van een winkelwagentje en een boormachine, afkomstig uit de supermarkt. Hij werd aangehouden en ingesloten. Bij het politieonderzoek dat daarop volgde bekende de man meerdere inbraken in supermarkten in Groningen Zuid. Naar aanleiding van zijn verklaring werd op donderdag 14 februari de 47-jarige verdachte aangehouden. Hij bekende bij slechts één inbraak aanwezig te zijn geweest. Dit kon in het onderzoek worden bevestigd. De man is daarop na verhoor heengezonden.

De andere verdachte bekende tegenover de politie in totaal 12 snelkraken bij supermarkten in Groningen Zuid, waaronder aan de S.O.J. Palmelaan, het Helperplein, de Van Lenneplaan en de B.S.F. von Suttnerstraat. In alle gevallen vernielde de verdachte met een zwerfkei een raam van een toegangsdeur waarna hij de winkels betrad. Binnen stal hij in enkele minuten enkele honderden pakjes rookartikelen waarna hij vluchtte. Bij een inbraak aan de Van Lenneplaan stal hij een aantal flacons met parfum omdat er geen rookwaren voorhanden waren. Bij de inbraak waarbij hij nagenoeg op heterdaad werd aangehouden nam hij een boormachine weg. De spullen verkocht de man onder kennissen en vrienden of ruilde ze tegen harddrugs waaraan hij verslaafd is. Bij één inbraak in een winkel aan de B.S.F. von Suttnerstraat werkte de verdachte samen met de 47-jarige man. Die deelde mee in de buit, ook om aan verdovende middelen te komen. Ook hij is verslaafd aan harddrugs. Van de weggenomen spullen is niets teruggevonden. De 29-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie is nog bezig met het onderzoek. Nagegaan wordt nog of de verdachte meer winkelinbraken heeft gepleegd en of hij met nog andere mededaders heeft samengewerkt. De man zit nog vast.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie