Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag ziet kansen voor particulier opdrachtgeverschap

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-20: Den Haag ziet kansen voor particulier opdrachtgeverschap

Tot en met 2004 kan op Haagse bouwlocaties maximaal 25% van de nieuwbouw samen met de consument ontwikkeld worden. Uitgebreid met de bestaande bouw kan in 2010 maximaal 45% consumentgericht gebouwd worden. Met name de komende, grootscheepse innovatie van de wijk Rustenburg-Oostbroek biedt naar de mening van de gemeente een unieke kans om particulier opdrachtgeverschap in de bestaande bouw een forse impuls te geven.

In Den Haag staan aan de Dedemsvaartweg enkele woningen die in opdracht van particulieren zijn gebouwd. Ook collectief opdrachtgeverschap van particulieren leidde tot enkele resultaten. Maar de rijksoverheid wil dat in 2005 eenderde van de nieuwbouwwoningen naar eigen inzicht van particulieren wordt gerealiseerd. Ook moeten projectontwikkelaars consumentgerichter gaan bouwen. De gemeente Den Haag wil graag inspelen op de wensen van de woonconsument en zijn keuzevrijheid vergroten. Dat maakt de stad aantrekkelijker voor hogere en midden-inkomensgroepen en draagt bij aan een grotere betrokkenheid.

Den Haag zet positief in op het stimuleren van particulier opdrachtgeverschap en consumentgerichte ontwikkeling van woningen. Uit de nu bekende bouwplannen is op te maken dat 13% daarvan in particulier opdrachtgeverschap of als consumentgerichte projectontwikkeling kan worden gerealiseerd. De gemeente streeft ernaar 25% in 2005 en maximaal 45% in 2010 te halen. In de stedelijke setting met hoge dichtheden moet daarbij vooral gedacht worden aan collectief op-drachtgeverschap voor woongebouwen, geschakelde stadsvillas, woninginnovatie door samenvoegen of optoppen, casco-bouw en andere vormen van consument-gerichte projectontwikkeling. Hoewel er nog weinig voorbeelden zijn van particulier opdrachtgeverschap in herstructureringsgebieden en hoge dichtheden ziet Den Haag een unieke kans om particulier opdrachtgeverschap in de bestaande bouw een forse impuls te geven: een flink deel van de woninginnovatie in Rustenburg-Oostbroek zou in opdracht van particulieren kunnen worden uitgevoerd.

last update: 20 februari 2002 ;pag.: 11361; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie