Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Breukelen 20-02-2002

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breukelen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breukelen
---


* Nieuws

* Raad en Commissies

* Officiële Bekendmakingen

* Projecten

* Werk in Uitvoering

* Evenementen

* Vacatures

* Discussieforum

U bevind zich hier:

Actueel / Nieuws

HART VOOR UW VERENIGING? DOE MEE AAN DE ANJERACTIE!
Menige vereniging - variërend van zang tot sport kan wat extra inkomsten goed gebruiken. Meedoen aan de Anjercollecte is daarom de moeite waard.

De opbrengsten van de jaarlijkse Anjercollecte gaan naar het Prins Bernard Cultuurfonds. Van de collectanten wordt veel gevraagd. Naast de organisatie kost het langs de deuren gaan veel tijd en energie. Daar staat bij de Anjercollecte een beloning tegenover. Als tegenprestatie voor de organisatie van de collecte en de inzet van vrijwilligers mag de vereniging eenderde deel van de opgehaalde gelden houden en besteden aan een zelf te bepalen doel. Als er 6.000,- zou worden opgehaald, krijgt de vereniging 2.000,- om uit te geven aan iets leuks, extras of noodzakelijks.

Als meerdere verenigingen meedoen, is de gemeente bereid in goed overleg afspraken te maken over wie waar gaat collecteren. De collecte is gepland in de periode van 26 mei tot 1 juni 2002.

Is uw interesse gewekt maar wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Lia Hack. Zij is dinsdag en woensdag bereikbaar op telefoonnummer (0346) 26 09 53 of via (lia.hack@breukelen.nl).
OVERWEGAFSLUITINGEN

In de nacht van vrijdag 22 februari op zaterdag 23 februari 2002 zal de overweg Kortrijksedijk afgesloten zijn van 20.55 tot 05.35 uur. Deze afsluiting is benodigd ten behoeve van een spoorvernieuwingswerk welke in opdracht van NS Railinfrabeheer wordt uitgevoerd.
GEMEENTEGIDS 2002

In mei verschijnt de Gemeentegids Breukelen, editie 2002. De gids is gratis en krijgt een huis aan huis verspreiding.
De komende maanden worden de vermeldingen in de oude uitgave gecontroleerd en aangevuld. Ook de informatie over de gemeente zoals bereikbaarheid, openingstijden, diensten en de samenstelling van de gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders wordt geactualiseerd.

Het jaarlijks uitgeven van een gemeentegids is mogelijk dankzij de advertentie-inkomsten. Wegener Suurland Falkplan, de uitgever, zal ook deze keer weer het plaatselijke bedrijfsleven benaderen met de vraag om te adverteren.

AANBIEDSTATION 25 FEBRUARI EN 4 MAART S MIDDAGS GESLOTEN

In verband met het volgen van een cursus door het personeel, is het aanbiedstation aan de Kanaaldijk-oost in Breukelen maandag 25 februari en maandag 4 maart s middags gesloten.

Gemeenteraadverkiezingen woensdag 6 maart 2002

Op woensdag 6 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In Breukelen hebben politieke partijen zeven lijsten ingediend op naam van


1. Christen Democratisch Appèl2. VVD3. GROENLINKS/Partij van de Arbeid


4. Streekbelangen 93


5. Algemene Senioren Partij


6. Democraten 66 (D66)


7. SGP ChristenUnie

De lijsten met alle kandidaten liggen ter inzage op de afdeling Burgerzaken.

Kiezen is een recht

In beginsel heeft iedere Nederlander van 18 jaar of ouder stemrecht. De gemeente heeft een lijst van alle geregistreerde kiesgerechtigde inwoners van Breukelen.

Deze mensen ontvangen een oproepkaart voor de
gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart. Die kaart moet u meenemen als u gaat stemmen.

Breukelen gebruikt bij deze verkiezingen voor de eerste maal een elektronische stemmachine. Stemmen gaat zo heel eenvoudig. Mocht u deze eerste keer vragen hebben over hoe het moet, dan is er altijd iemand die u een handje kan helpen.

Alle stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Met deze ruime openingstijden is het voor iedereen mogelijk om van het kiesrecht gebruik te maken. Uw werkgever is verplicht om u de gelegenheid te geven om uw stem uit te brengen, voor zover het u niet lukt om dat buiten werktijd te doen.

Waar kiest U

Elke kiesgerechtigde inwoner van Breukelen ontvangt een oproepkaart om te stemmen. Daarop staat het stembureau waar de kiezer zijn of haar stem kan uitbrengen. Het is mogelijk om daarvan af te wijken en te kiezen voor een andere locatie.

In totaal kan er op 9 plaatsen gestemd worden te weten:
- Gemeentelijke Sporthal, Broekdijk Oost 28

- Koetshuis (gemeentehuis Boom en Bosch), Markt 13

- Verzorgingshuis "De Aa", De Aa 7, hoofdingang

- Openbare basisschool "De Regenboog", Heycoplaan 13

- Zwembad t Kikkerfort, Scheperweg 14.a


- Zuidmolukse kerk, Karel Doormanweg 49


- Verenigingsgebouw, D.v.Troostwijkstraat 20

- Verenigingsgebouw "Irene", Wagendijk 43


- Verzorgingshuis Overdorp, Dreef 1

Verandering van stembureau moet vooraf aangevraagd worden bij de afdeling burgerzaken. Een schriftelijk verzoek moet uiterlijk 14 dagen voor 6 maart zijn ingediend. U kunt ook tot 1 maart uw oproepingskaart bij burgerzaken laten veranderen. Dat vraagt een bezoek aan het loket.

Stemmen bij volmacht

Bent u verhinderd om persoonlijk te stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Dat gaat heel simpel. U draagt uw oproepkaart over aan een andere kiezer door de achterkant van de kaart in te vullen en te tekenen. De gevolmachtigde moet uw stem tegelijk met zijn/haar eigen stem uitbrengen in het stemdistrict waar de gemachtigde kiezer staat geregistreerd. Het aantal volmachtstemmen per persoon is twee.

U kunt een volmacht ook schriftelijk aanvragen via een speciaal doorvoor bestemd formulier. Dat ligt bij de afdeling burgerzaken van de gemeente. Het verzoek moet uiterlijk 14 dagen voor de verkiezingsdag ingediend zijn. De door u gemachtigde persoon krijgt een volmachtbewijs en moet uw stem tegelijk met zijn of haar eigen stem uitbrengen.

Gemeenteraad gaat college controleren
De rol van de gemeenteraad en het college van wethouders verandert binnenkort. De raad en het college vormen samen het bestuur van de gemeente. Het college doet voorstellen waarover de gemeenteraad besluit. De wethouders maken deel uit van de gemeenteraad en beslissen zelf mee over eigen voorstellen. Het college voert vervolgens de besluiten uit.

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart wijzigen de rollen. Het college kan veel vaker dan nu, zelf besluiten nemen. De gemeenteraad bepaalt de randvoorwaarden waar het college zich bij de uitvoering aan moet houden. De raad controleert vervolgens of het college zich daaraan houdt. In de nieuwe situatie maken de wethouders geen deel meer uit van de gemeenteraad. Ze stemmen niet meer mee over voorstellen. Na 6 maart telt de Breukelense gemeenteraad 15 leden. De raad vormt een nieuw college van burgemeester en wethouders. Een raadslid dat wethouder wordt, verlaat de gemeenteraad. Haar of zijn plaats wordt ingenomen door de eerst niet-gekozen kandidaat van dezelfde politieke partij.

Met de wet dualisering gemeentebestuur" ontstaat op gemeentelijk niveau een situatie die vergelijkbaar is met de verhouding tussen de Tweede Kamer en het kabinet. Met dat verschil dat de burgemeester ook in de nieuwe situatie voorzitter is van zowel de gemeenteraad als van het college.

De raadsleden kunnen - net als nu gebruik maken van de diensten van de ambtelijke organisatie. Desgewenst kunnen ze een ambtelijk secretaris aantrekken die een en ander coördineert.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...