Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 20-02-2002

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-02-2002 3e Persbericht 20 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Drugszaak
De politie van de afdeling Tongelre heeft woensdagmiddag rond 14.40 uur samen met het Drugsoverlastteam Eindhoven een onderzoek ingesteld in een woning aan de Picassohof. De Tongelrese politie signaleerde de laatste tijd regelmatig bij hun bekende drugsgebruikers in de omgeving van de woning en kreeg overlastklachten binnen. In het pand werd een 41-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen in drugs. In de woning werden een kleine hoeveelheid cocaïne en heroïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Beroofd van portemonnee en GSM
Op de Groenewoudseweg is woensdagavond tussen 18.50 en 19.10 uur een 34-jarige man uit Breda beroofd. De man liep over de eerdergenoemde straat toen plotseling twee mannen hem tegemoet kwamen lopen. Eén van de mannen bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer moest zijn portemonnee en zijn GSM afgeven. In de portemonnee zaten ongeveer 20 Euro en een aantal pasjes. De daders zijn met de buit gevlucht in de richting van de Galilleistraat. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 20 30 jaar. Een van hen was ongeveer 1.80 lang, heeft een tenger postuur en kort zwart sluik achterovergekamd haar. Hij droeg een zwarte lederen jack en een donkere broek. De tweede man is ongeveer
1.75 meter lang, heeft eveneens een tenger postuur en kort zwart sluik achterovergekamd haar met blonde plukken. Hij droeg ook een zwarte lederen jack en een donkere spijkerbroek. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Lokaalverbod
In een pand aan het Hemelrijken is woensdag rond 17.00 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De verdachte verbleef in het pand terwijl hij een lokaalverbod had. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

In een winkel aan de Vrijstraat is woensdag rond 15.45 uur een 30-jarige man uit Stein aangehouden. De verdachte had een lokaalverbod en ging toch de winkel binnen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Meisje gewond bij aanrijding
Op de kruising Marathonloop Estafettelaan zijn woensdag rond 13.00 uur een 24-jarige automobiliste en een 36-jarige automobiliste, beiden uit Eindhoven, met elkaar in botsing gekomen. De 24-jarige vrouw reed over de Marathonloop en wilde de Estafettelaan in rijden. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de 36-jarige Eindhovense die vanuit de Boschdijk over de Marathonloop reed. Een 3-jarige dochtertje dat in de auto van de 36-jarige vrouw zat liep een hoofdwond op en is overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Eindhoven: Man weigert rijbewijs te tonen
Op de Deken van Somerenstraat is woensdag rond 13.50 uur een 24-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie betrapte de verdachte man op het rijden zonder autogordel. Toen naar zijn rijbewijs gevraagd werd weigerde de man dit te tonen. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een schuur
In een schuur behorende bij een woning aan de 1e Haagstraat is dinsdag tussen 19.00 en 21.30 uur ingebroken. Uit de schuur werden een grijze scooter van het merk Aprilia met het kenteken THL209, een decoupeerzaag en een boormachine gestolen. De dader is binnen gekomen door een deur open te breken.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
De politie heeft woensdagochtend rond 9.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen op de zolder van een woning aan de Plesmanlaan. De 400 aangetroffen planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de 31-jarige verdachte bewoner van het pand wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Op de Lekerstraat zijn woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.15 uur 313 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 8 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 119 km/u.

Geldrop: Inbraken in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Langstraat zijn tussen zondagavond 23.00 uur en woensdagmiddag 13.45 uur ongeveer 50 Euro en een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. In een ander bedrijf aan de Langstraat werd tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 6.20 uur ingebroken. Uit het pand werden ongeveer 25 naaimachines gestolen. De dader is binnengekomen door een toegangsdeur open te breken.

Maarheeze: Telefoonkaarten niet betaald
Uit een winkel aan de Molenstraat heeft woensdagochtend een onbekende vrouw acht telefoonkaarten meegenomen zonder te betalen. De vrouw kwam aan de kassa en vroeg aan een medewerkster acht telefoonkaarten van 20 Euro. De telefoonkaarten stopte de medewerkster in een tasje. In een ander tasje stopte de medewerkerster speelgoed dat de vrouw had uitgezocht. De vrouw zei dat ze haar portemonnee in de auto had laten liggen. Ze ging deze even halen. Het tasje met het speelgoed liet de vrouw op de toonbank staan. De telefoonkaarten heeft ze meegenomen. De vrouw is niet meer teruggekomen om te betalen.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg is woensdag tussen 14.20 en 15.35 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 328 voertuigen gecontroleerd, waarvan 67 bestuurders te hard reden. De toegestane snelheid is 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 133 km/u.

Valkenswaard: Verdachte winkeldievegge aangehouden In een winkel aan Corridor is woensdag een 13-jarig meisje uit Waalre aangehouden. Een medewerkster betrapte het verdachte meisje toen zij de winkel uitliep alvorens de haar gepakte kleding te betalen. In de tas van de verdachte zaten zeven kledingstukken met een verkoopwaarde van in totaal ruim 130 Euro. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Bossebaan zijn woensdag tussen 15.30 en 18.00 uur 1.397 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 168 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 119 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie