Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OCW niet akkoord met onderwijs in Fascinatio Capelle

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Onderwijs in Fascinatio

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft de gemeente Capelle aan den IJssel laten weten dat zij niet akkoord gaat met het Plan van Scholen 2002-2005. Voor de nieuwbouwwijk Fascinatio betekent dit dat het ministerie niet instemt met de vestiging van een zelfstandige openbare school in de wijk Fascinatio. Het ministerie stelt dat, als naar de lange termijn wordt gekeken een openbare school in Fascinatio in 2022 slechts door 86 leerlingen bezocht zou worden. Dat is te weinig. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels besloten tegen dit besluit beroep in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het college streeft er nog steeds naar om in Fascinatio een volwaardige school (waarin aan de groepen 1 t/m 8 les gegeven wordt) te openen.

Omdat deze lente de eerste woningen worden opgeleverd, plaatst de gemeente nog deze zomer acht noodlokalen op het terrein, zodat er per 1 augustus 2002 les gegeven kan worden. De noodlokalen komen aan de zuidoost-rand van de wijk, tussen de Abram van Rijckevorselweg en de Fascinatio Boulevard. Op dit moment is nog overleg gaande met vertegenwoordigers van schoolbesturen om te kijken of er katholiek, protestants christelijk of openbaar onderwijs in Fascinatio komt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie