Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workshops Sterrenbad Wassenaar werpen vruchten af

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Wassenaar

Workshops Sterrenbad werpen vruchten af
13-02-2002

Deze week zijn de eerste van de reeks van 5 workshops gehouden voor het opstellen van een programma van eisen voor een nieuw zwembad. Als vervanging van het Sterrenbad. Marktplan Adviesgroep die het proces begeleidt heeft maandag jl. de zogeheten groep ongeorganiseerde bezoekers ontvangen. Ongeveer 20 jarenlang trouwe bezoekers van het Sterrenbad
wisten met hun op- en aanmerkingen een bijzonder zinvolle bijdrage aan de workshops te geven. De volgende onderwerpen en zaken passeerden de revue: wel of geen buitenbad? Zo ja, hoe groot zou het dan moeten worden? Voor wie en is er ook onderzoek gedaan? Ook het al dan niet realiseren van een wedstrijdbad en de faciliteiten voor een binnenbad bracht een levendige discussie tot stand. Moet het Sterrenbad een relax of een gewoon fun bad worden? Wel of geen glijbaan? Ook de relatie tussen de fitnessactiviteiten, het saunagebeuren, therapiebad en horeca-invulling passeerden de revue.

Vervolgens is op dinsdag 12 februari 2002 een workshop gehouden voor de vaste bezoekers van het zwembad. Hierbij kunt u denken aan zwemverenigingen en de Wassenaarse Ouderen in Beweging. Ook tijdens deze bijeenkomst zijn uiteenlopende zaken aan de orde geweest. Variërend van verenigingsruimte tot een spring- en in/uitzwembassin. Ook zijn door aanwezigen alternatieven genoemd van een buitenbad, onder andere een schuifwand tussen de ligweide en één van de binnenbaden. Ook een dak dat verschoven kan worden bij mooi weer is als optie genoemd.

Een slotbijeenkomst zal worden gehouden voor allen die aan de workshops deelnamen. Marktplan zal dan de resultaten uit de workshops hebben verzameld en deze presenteren. Daarna krijgt het College een advies voorgelegd hoe een nieuw Sterrenbad er uit zal kunnen komen te zien en welke faciliteiten het zou moeten krijgen. Uiteindelijk zal de gemeenteraad medio mei 2002 een besluit nemen over het programma van eisen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie