Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Artsen co-assistenten overwegen rechtzaak over stagevergoeding

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Artsennet
Co-assistenten naar de rechter?

Tot eind vorige week konden de co-assistenten de reactie van de directie op het uitbetalen van de stagevergoeding terugsturen naar de LAD. Op basis daarvan gaat de LAD verdere actie voeren.

Ziekenhuizen reageren afwijzend
Uit de reacties van de ziekenhuizen blijkt dat deze niet alsnog over willen gaan tot uitbetaling van de stagevergoeding. De ziekenhuizen hebben van de NVZ vereniging van ziekenhuizen een brief ontvangen waarin staat dat de afspraken over stagevergoeding geen betrekking hebben op stagiaires van academische opleidingen. Dit uitgangspunt hebben de ziekenhuizen op hun beurt weer gebruikt in hun reactie op de brief van de co-assistenten.

Co-assistenten gaan individueel verder
LAD-juriste Maud Ermans zal eind deze week/begin volgende week een aantal co-assistenten die de reactie van hun werkgever hebben teruggestuurd, telefonisch benaderen om te overleggen hoe verdere actie het beste kan worden gevoerd. De vervolgactie zal zeker bestaan uit een brief die de LAD namens de co-assistent naar de directie van het ziekenhuis stuurt. In deze brief zal de directie worden gesommeerd de stagevergoeding te betalen onder de dreiging van een gerechtelijke procedure. Reageert de directie hier wederom negatief op, dan zal de LAD de procedure aanspannen tegen het betreffende ziekenhuis om zo alsnog de stagevergoeding af te dwingen.

© copyright 2002 LAD home

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie