Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Investeren in stageplaatsen zorgsector een noodzaak

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CFO

CFO CNV-bond: Investeren in stageplaatsen zorgsector een noodz

De Beroepsgroep Verpleegkundigen en Verzorgenden van de CFO (BVV/CFO) vindt het investeren in stageplaatsen in de zorgsector van groot belang. Hiermee onderstreept de BVV/CFO de uitspraken van de BVE-raad die hierover de noodklok luidde. Volgens deze brancheorganisatie voor instellingen van middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneducatie heeft het ministerie van VWS te weinig aandacht voor dit onderwerp. Maar volgens de BVV/CFO mag de zwarte piet niet alleen worden toegeschoven naar het ministerie. Zowel werkgevers- en werknemersorganisaties als de opleidingen dienen met z'n allen de mouwen op te stropen.

Hoofdkantoor, Carnegielaan 1, 2517 KH Den Haag, Postbus 84500, 2508 AM Den Haag
Tel : 070-4160600, Fax : 070-4160690, E-mail : (cfodenhaag@cfo.nl), Internet : www.cfo.nl
De Bve Raad heeft een jaar geleden met de minister een gesprek gehad over het tekort aan stageplaatsen in de zorgsector. Ook de BVV/CFO heeft al enkele keren aandacht voor deze zaak gevraagd. Het nijpende tekort aan stageplaatsen voor verpleegkundigen en verzorgenden in opleiding is een niet te miskennen feit. Door het personeelstekort in de zorgsector is de begeleiding voor leerlingen en studenten onvoldoende gewaarborgd, waardoor het aantal stageplaatsen terugloopt. Hierdoor is de kans groot dat leerlingen besluiten te stoppen met hun opleiding. Met als gevolg dat zij niet gaan werken in de verpleging en verzorging en het personeelstekort alleen maar toeneemt. Een vicieuze cirkel, aldus de BVV/CFO.

CAO-inzet CFO CNV-bond
De CFO CNV-bond vindt instroom van jongeren in de zorgsector essentieel. CFO-bestuurder Jeannette Pannekoek: 'In diverse CAO-inzetten pleit de CFO voor verdere uitbreiding van de stageplaatsen per instelling; centrale afspraken over stagevergoeding en reiskostenvergoedingregeling voor studenten. Daarnaast is het belangrijk, dat instellingen een goed opleidingsbeleid voeren. Waarbij afstemming plaatsvindt met de opleidingscentra waarmee wordt samengewerkt. Instellingen die weten hoe hun personeelsbestand er uit moet zien, weten wat ze kunnen bieden aan opleidingsplaatsen. Deze investering levert uiteindelijk rendement op.'

Afdeling Publiciteit CFO: 070 - 4 160 617

Voor meer informatie: Jeannette Pannekoek, tel. 06-20392483

20 feb 02 09:24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie