Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 20-02-2002

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 20-02-2002
Politieberichten van 19/2 (13.00 uur) t/m 20/2 (07.00 uur)

Folsgare: aanrijding met hond
Dinsdag omstreeks 10.30 uur liet een 59-jarige inwoner van Folsgare zijn hond uit op een doodlopend landweggetje nabij het viaduct van de Rijksweg A7. Op een gegeven moment ging de hond er vandoor en liep de Rijksweg op. Op de Rijksweg werd de hond aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 35-jarige inwoner van Sneek. De hond overleefde de aanrijding niet. De auto werd aan de voorzijde zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

Drachten: snelheid
Dinsdag omstreeks 13.20 uur werd op de Rijksweg N31 een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake overschrijding van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Een, reed met een snelheid van 158 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Hurdegaryp: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Reidklyster. Het linker voorportier werd geforceerd. Uit de auto werden een carkit, een radio/cd-speler en een leren jas weggenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan.

Akkrum: diefstal auto
Tussen maandag 18.30 uur en dinsdag 01.30 uur werd vanaf de Sitadel een personenauto, merk Opel Kadett, kleur zwart, voorzien van het kenteken NP-DT-28, gestolen. De eigenaar, een 20-jarige inwoner van Akkrum, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: diefstal
Dinsdag omstreeks 10.30 uur parkeerde een chauffeur van Van Gend en Loos zijn vrachtwagen op het Gemeenteplein. De chauffeur, een 47-jarige inwoner van Stiens, moest op de Lindegracht even iets afgeven. De laadklep werd niet afgesloten. Toen hij na vijf minuten terugkwam bij zijn vrachtwagen bleek dat uit de wagen twee dozen met dvd-spelers en een doos met twee luidsprekers was weggenomen. De chauffeur heeft aangifte gedaan.

Franeker: inbraak auto
Dinsdag tussen 07.45 en 16.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond bij het Ns-station aan de A.M. van Schuurmansingel. Het linker voorportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 57-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.25 uur werd in de Ayttasteeg een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw liep een zware tas te sjouwen, die vol bleek te zitten met allerlei keukengerei. Het bleek dat de vrouw dit kort daarvoor had gestolen bij een winkel aan de Wirdumerdijk. De winkelwaarde van het keukengerei bedroeg 202,51. Een medewerkster van de winkel, een 32-jarige inwoonster van Stiens, deed aangifte. Het keukengerei werd teruggegeven. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is zij weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Zonnebloemstraat. Aan de achterzijde van de woning was een raam van de bijkeuken opgebroken. De gehele woning werd doorzocht. Voor zover nu kon worden nagegaan werd er niets weggenomen. De bewoonster, een 75-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Gerkesklooster: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 19.55 uur vond op de Izermieden een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 33-jarige inwoner van Surhuizum reed met zijn auto over de Izermieden in de richting van de rotonde. Voor de rotonde remde hij af. De bestuurder van een achter hem rijdende personenauto had te laat in de gaten dat de voor hem rijdende auto afremde en bijna stilstond. Deze bestuurder, een 28-jarige inwoner van Kollum, botste vervolgens op zijn voorligger. De inwoner van Kollum bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 430 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed. Tevens kreeg hij een rijverbod voor vier uren.

Sneek: diefstal
Tussen afgelopen vrijdag en dinsdag werden bij een in aanbouw zijnd pand aan de Schoenlapper twee rolsteigers weggenomen. De rolsteigers waren eigendom van een bedrijf uit IJlst en werden gehuurd door een bouwbedrijf uit Leeuwarden. De rolsteigers stonden op een afgesloten bouwterrein. Een medewerker van het bouwbedrijf, een 36-jarige inwoner van Menaldum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak benzinestation
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een benzinestation aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Aan de achterzijde van het pand werd een gat in de muur gemaakt. Uit het benzinestation werden geld, sigaretten en shag weggenomen. Een medewerker van het benzinestation, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie