Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 20-02-2002

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Beduidend te hard

NIEUWEGEIN Op dinsdag 19 februari moest een automobilist na een snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond 12.45 uur reden politiemensen in een opvallende surveillancewagen over de A2 bij Vianen, in de richting van Utrecht. Zij zagen dat een sportwagen hen met grote snelheid van achteren naderde, maar dat de bestuurder bij het zien van de politiewagen zijn snelheid terugbracht naar legale hoogte. De politiemensen namen de afslag naar een benzinestation en zagen dat de automobilist weer behoorlijk op het gas ging. Zij zette de achtervolging in en constateerden dat de automobilist met een (al gecorrigeerde) snelheid van 163 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximum van 100 km/u geldt.

De bestuurder nam de afslag Hooggelegen en op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht kreeg hij een stopteken. De man, 48 jaar oud en afkomstig uit Lienden, moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde haast te hebben, maar niet te hebben gemerkt dat hij zo hard reed.

Jongen mishandeld

NIEUWEGEIN Op dinsdag 19 februari is een jongen door een man mishandeld.

Rond 19.10 uur liep een 17-jarige jongen uit Nieuwegein met twee vrienden op het Merweplein. De 17-jarige jongen zag een man bij een auto staan en zei daar iets over tegen zijn vrienden. De man kwam daarop naar hem toelopen, probeerde de jongen zijn arm op zijn rug te draaien, maar toen dat niet lukte, pakte hij hem in een armwurggreep om zijn nek. Vervolgens trachtte de man meerdere malen de jongen met zijn hoofd tegen een pilaar te stoten. De jongen kon dat voorkomen door zijn armen uit te steken. Daarna sloeg de man hem meerdere malen in zijn gezicht en schopte hem tegen zijn been. De man stapte vervolgens in zijn auto en reed weg.

De jongen hield aan de mishandeling pijn in zijn gezicht, arm en been over. De politie stelt aan de hand van het kenteken van de auto een onderzoek in.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op dinsdag 19 februari heeft de politie binnen en buiten de bebouwde kom op de Noord IJsseldijk een snelheidscontrole gehouden.

Binnen de bebouwde kom werden vier bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. Buiten de bebouwde kom werden dertien bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 60 km/u. Op beide locaties bedroeg de hoogst gemeten snelheid 75 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie