Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kustwacht Antillen onderschept 100 kilo Cocaïne

Datum nieuwsfeit: 20-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

drugsvangst Antillen 16 februa

Kustwacht Antillen onderschept 100 kilo Cocaïne

18-02-2002

De Kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba heeft in de nacht van 15 op 16 februari een aanzienlijk drugsvangst gedaan. Vlak onder de kust van Curaçao onderschepte de Kustwachtcutter Panter een transport van 100 kilo cocaïne. Hierbij werden drie Venezolanen aangehouden.

Omstreeks middernacht ontdekte een P-3C Orion patrouillevliegtuig van de Kustwacht NA&A een speedboot, een zogenoemde 'Go Fast'. Hierop werd de Kustwachtcutter Panter door de P3C-Orion naar de verdachte 'Go Fast' gedirigeerd. Ter hoogte van Caracasbaai kwam de speedboot in zicht en zette een rubberboot van de Panter de achtervolging in. Hierbij kwamen de 'Go Fast' en de rubberboot van de Kustwacht met elkaar in aanvaring. Bij deze aanvaring raakte een van de opvarenden van de 'Go Fast' gewond. De bemanning van de rubberboot van de Kustwacht bleef ongedeerd.

In totaal werden drie Venezolaanse opvarenden uit het water gehaald. Zij dreven tussen vier balen van ieder 25 kilo cocaïne en acht vaten met brandstof. De gewonde opvarende is door de arts van Hr.Ms. Willem van der Zaan, een fregat van de marine dat ook in de buurt aan het patrouilleren was, behandeld en vervolgens onder begeleiding bij het ziekenhuis afgeleverd. De twee andere verdachten zijn in de loop van de nacht aan justitie overgedragen. De speedboot is na de aanvaring vrijwel direct gezonken. De hele ochtend hebben eenheden van de Kustwacht gezocht naar eventuele verdere lading. (Foto: Kustwacht NA&A)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie