Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herstructurering Laurus-organisatie Nederland

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Laurus NV
Zoek soortgelijke berichten

Laurus NV

Herstructurering Laurus-organisatie Nederland, 21 februari 2002

Supermarktconcern Laurus N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat de bezetting met 178 medewerkers wordt teruggebracht. Het betreft medewerkers in ondersteunende functies op de kantoren en een aantal medewerkers van het regionaal distributiecentrum in Heerenveen. In het kader van het eerder aangekondigde herstelplan is het noodzakelijk deze volgende stap te zetten. De vakbonden en COR zijn hierover vandaag geïnformeerd.

Door het natuurlijk verloop sinds oktober 2001 en het niet invullen van de ontstane vacatures, alsmede het niet verlengen van tijdelijke arbeidscontracten, resteert een aantal van 72 medewerkers van wie de functie komt te vervallen. Zij worden hiervan in een persoonlijk gesprek op de hoogte gesteld. Met de vakbonden zal overleg plaatsvinden over het sociaal plan.
Reeds in oktober 2001 heeft de heer Konings in zijn herstelplan aangekondigd dat de financiële situatie waarin het bedrijf zich bevindt het noodzakelijk maakt om de bezetting van diverse afdelingen c.q. bedrijfsonderdelen kritisch te beoordelen en op een lager noodzakelijk aantal medewerkers te stellen.
Op 20 maart a.s. zal Laurus de jaarcijfers 2001 publiceren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie