Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmtriatlon TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Donderdag 21 februari, Blauwe Zaal Auditorium
16.30 uur Une affaire de goût
18.15 uur Eetpauze ( eenvoudige hap voor f 7.50) 19.00 uur Together
21.15 uur Los amantes del circulo polar

Filmtriatlon
Omdat een goede film altijd naar meer smaakt......

Une affaire de goût
Nicolas wordt voorproever van de fobische industrieel Delamont. Uit nieuwsgierighieid en omdat hij even snel geld wil verdienen. Maar hij komt niet meer los van de man die langzamerhand bezit neemt van zijn leven. Tussen de mannen ontstaat een ongezonde afhankelijkheid. Hoe Nicolas zijn vriendin, zijn vrienden en uiteindelijk zichzelf verliest, wordt verteld in een lange flashback. Dit is weer zo'n echte broeierige psychologische thriller, waar de Fransen patent op hebben.Stijlvol, smaakvol en meedogenloos.
Une affaire de goût, Bernard Rapp, Frankrijk 1999

Together
Stel je voor: je bent een jaar of dertien en leidt een tamelijk onopvallend bestaan. Maar dan gaat je moeder weg bij je vader. Ze neemt jou en je broertje mee naar een commune. Je moet je plek zien te vinden in een chaotisch huis vol mensen, die de vrije liefde prediken, biologisch eten, geen teevee hebben, Pippi Langkous een kapitalist noemen, de man-vrouw rollen ter discussie stellen, zich vreemdsoortig uitdossen en je naar school brengen in een aftandse beschilderde bus. Het overkomt Eva in Together. Regisseur Lukas Moodysson (Fucking Amal) schetst een hilarisch beeld van de jaren zeventig. Maar hij blijft mild.
Together, Lukas Moodysson, Zweden/Denemarken/Italië 2000

Los amantes del circulo polar
Toeval bestaat niet, alles is voorbestemd.
Otto en Ana zijn acht jaar als ze elkaar voor het eerst ontmoeten. En vanaf het eerste moment weten ze dat ze voor elkaar bestemd zijn. Eenmaal puber en stiefbroer en -zus (hun ouders hebben een relatie met elkaar gekregen) zoenen ze voor het eerst boven een boek over de poolcirkel. Die poolcirkel zal later in hun liefdesleven nog een cruciale rol spelen. En zo hangt alles met alles samen in dit ongewone liefdesverhaal. Het verhaal is niet echt realistisch maar voor de duur van de film wil je er graag in geloven want Los amantes del circulo polar is ongekend romantisch.
Los amantes del circulo polar, Julio Medem, Spanje 1998

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie