Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Human Quality Automatic Speech Recognition

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Human Quality Automatic Speech Recognition

Hoewel er al uitstekende automatische spraakherkenningstoepassingen bestaan, is de huidige spraaktechnologie in vergelijking met het menselijke spraakherkenningssysteem nog steeds verre van optimaal. Zo kunnen mensen elkaar tijdens een druk feest of op een lawaaierig station vaak nog uitstekend verstaan, terwijl een automatisch spraakherkenningsysteem in deze situaties niet in staat is de gewenste sprekers te selecteren en te herkennen.

Waarom hebben de huidige automatische spraakherkenners deze problemen en hoe zijn die op te lossen ? Wordt automatische spraakherkenning ooit zo goed als de mens ?

Rondom deze vragen organiseert Human Quality (HuQ) Speech Technologies i.s.m. de School of Behavioral and Cognitive Neurosciences (BCN) een symposium voor een breed publiek. HuQ, een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde in de afgelopen twee jaar met succes een nieuwe spraakverwerkings- en herkenningstechniek die, net als de menselijke spraakverwerking, in staat is om via bronscheiding in een willekeurige omgeving de juiste signaaldelen te selecteren. Deze techniek wordt tijdens dit symposium voor de eerste keer officieel gepresenteerd.

Drs. Tjeerd Andringa promoveert een dag na het symposium. Meer hierover op pagina 1.

Datum en tijd

donderdag 21 februari, 10:00 - 17:00 uur

Titel

Human Quality Automatic Speech Recognition

Plaats

Academisch Ziekenhuis Groningen

Organisatie

Human Quality (HuQ) Speech Technologies i.s.m. de School of Behavioral and Cognitive Neurosciences (BCN) van de RUG

Informatie

www.bcn.rug.nl of tel. (050)36950 20, e-mail: (info@huq.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie