Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Haagse Onderwijs Portal

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-18: Opening Haagse Onderwijs Portal

Op donderdag 21 februari a.s. opent wethouder Onderwijs Pierre Heijnen samen met scholieren de Haagse Onderwijs Portal (HOP). De HOP is een initiatief uit het programma Digitaal Leren Den Haag. De portal is een elektronisch middel om ICT in het onderwijs te integreren en is te gebruiken voor zowel educatieve als administratieve en management- toepassingen. Den Haag is de eerste gemeente waar een onderwijsportal in gebruik wordt genomen. Het initiatief is een bijzonder onderdeel in de onderwijsvernieuwing. De opening van de HOP op 21 februari vindt plaats tussen 16.00 en 18.00 uur in de Jan Ligthartschool, Slicherstraat 5-9 in Den Haag.

Na de opening is er gelegenheid zelf kennis te met maken met de HOP en het EduLab in de school te bezoeken.

Haagse scholen kunnen de HOP gebruiken voor onderwijskundige programma's, communicatie en bedrijfskundige zaken. De scholen bepalen zelf welke ICT-toepassingen voor hen bruikbaar zijn. De inhoud is breed toe te passen en vraaggestuurd ontwikkeld. De portal is zo gemaakt dat niet alleen docenten en leerlingen het middel kunnen gebruiken maar ook schoolbesturen, ouders en bij het onderwijs betrokken instellingen. Via de HOP kan ook Kennisnet, het landelijke onderwijsnetwerk op internet, worden benut. De komende jaren zullen de Haagse scholen ruim ervaring kunnen opdoen met de mogelijkheden die ICT in het onderwijs biedt.

Digitaal Leren, de initiatiefnemer van de HOP, is een samenwerkingsverband van alle Haagse onderwijsinstellingen, het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding en de gemeente Den Haag.

De portal is ontwikkeld in samenwerking met Accessium uit Zoetermeer, een v.o.f. van Siemens Nederland NV en Nl.tree. Accessium beschikt over de inhoudelijke en technische kennis die nodig is voor de integratie van ICT in het onderwijs. Dit bedrijf heeft de portal vorm gegeven, levert de software, techniek en koppelingen.

U wordt van harte uitgenodigd de opening van de Haagse Onderwijs Portal op 21 februari a.s. bij te wonen. De openingshandeling vindt plaats om 16.15 uur, waarna een toelichting over dit project en over Digitaal Leren wordt gegeven door Pierre Heijnen wethouder Onderwijs, Rob Weteling, programmamanager Digitaal Leren en Cees Oostrom van Accessium.

last update: 18 februari 2002 ;pag.: 11330; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie