Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingen scholen Zoetermeer nemen plaats in gemeenteraad

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zoetermeer

Leerlingen van vier scholen: een middag en avond gemeenteraad

Voor een middag en avond, op donderdag 21 februari, nemen leerlingen van groep 8 van de basisscholen 't Plankier, De Tjalk, De Triangel en Passe Partout de plaats in van de Zoetermeerse gemeenteraad. De zogenoemde 'kindergemeenteraad' krijgt daarbij een bedrag van 1150,00 te besteden voor een project met als thema 'een schone stad'. Om 13.00 uur worden de 36 leerlingen van de vier scholen ontvangen in de raadzaal van het Stadhuis. Na een welkomstwoord van wethouder Andries Heidema wordt in de verschillende fractiekamers van de politieke partijen gestart met het groepswerk, om vervolgens de bijgewerkte projectvoorstellen in te leveren. Om 15.00 uur volgt een gespreksronde in de raadzaal met plaatselijke politici. Waarna wordt begonnen aan de voorbereiding van de kindergemeenteraadsvergadering. Rond de klok van 18.00 uur is het grote moment dan daar: de bijzondere kindergemeenteraadsvergadering voorgezeten door wethouder Heidema. In deze vergadering wordt gekeken welk project de meeste stemmen krijgt. Dat project, waarvoor de gemeente Zoetermeer 1150,00 beschikbaar stelt, wordt bekeken op haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Vervolgens is het de bedoeling dat de jongeren zelf, eventueel in samenwerking met de gemeente, het project gaan uitvoeren.
De 'kindergemeenteraad' wordt georganiseerd door de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).

---

Gemeente Zoetermeer © February 2002

Last update: 19 February 2002 (10:47)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie