Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 21-02-2002

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 21 februari 2002

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de A.G. Wildervanckweg in Stadskanaal is woensdagmorgen een 40-jarige vrouw uit Enschede gewond geraakt. De vrouw reed in de richting van Stadskanaal en wilde op de kruising met de Nautiluslaan linksaf slaan. Ze zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 37-jarige man ui Groningen, over het hoofd. Er volgde een nagenoeg frontale botsing waarbij de auto van het slachtoffer zwaar beschadigd raakte. De vrouw raakte licht gewond aan een been en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ulrum: éénzijdig ongeval
Een 51-jarige automobilist uit Hoogezand is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Leensterweg in Ulrum. De man reed in een bestelwagen in de richting van Leens en was naar zijn zeggen geschrokken van een overstekende poes. Hij probeerde het dier te ontwijken waardoor hij de controle over zijn voertuig verloor en tegen een links van de weg staande boom botste. De man, die naar alle waarschijnlijkheid geen autogordel heeft gedragen, liep been, hoofd- en borstletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval omdat het aangetroffen sporenpatroon niet overeen komt met de verklaringen van de automobilist.

Groningen: controle taxibranche
Op het Hanzeplein en Stationsplein heeft de politie woensdag een controle gehouden op het personenvervoer met taxis. Er werden ruim 20 taxis gecontroleerd op het bezit van de noodzakelijke papieren. Een bedrijfsauto werd stil gezet omdat aan het bedrijf geen vergunning was verleend. Daarnaast werden zes bestuurders bekeurd voor het niet kunnen tonen van de noodzakelijke papieren en het niet gekeurd zijn van de auto of de taxameter. Ook op de Rademarkt werd een controle bromfietsen gehouden. In totaal werden 60 bromfiets bestuurders meegenomen naar het bureau. Slechts tien konden zonder boete het bureau weer verlaten. Een bestuurder moest de bromfiets achter laten omdat deze niet verzekerd was.

Groningen: hennepkwekerij
Naar aanleiding van klachten heeft de politie woensdag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Kajuit. De bewoner bleek niet thuis, maar in de woning werd op de zolder een kleine plantage aangetroffen met ongeveer 300 planten. Deze werden samen met de apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De bewoner meldde zich later aan het bureau. Hij werd gehoord en met een proces verbaal weggestuurd.

Groningen: inbreker overlopen
In een woning aan de Antaresstraat heeft de politie woensdagochtend een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man probeerde in te breken bij een van de woningen. Hierbij werd hij echter overmeesterd door de bewoner en overgedragen aan de politie. Wel bedreigde de verdachte de bewoner met een mes. In zijn kleding droeg de man nog een tweetal messen en een schroevendraaier. Bij zijn aanhouding door de politie verzette de verdachte zich hevig, maar hij werd uiteindelijk wel ingesloten in een politiecel.

Groningen: wateroverlast
In een antiekwinkel aan het Gedempte Zuiderdiep ontstond woensdagochtend een behoorlijke wateroverlast. De eigenaar meldde de overlast bij de politie en agenten stelden een onderzoek in bij de bovenburen. Daar bleek de waterafvoer te zijn afgesloten met alle gevolgen van dien. De aanwezige 26-jarige bewoonster bleek behoorlijk overstuur en zij is opgevangen in het politiebureau. Na onderzoek door een arts is de vrouw weer thuis afgeleverd.

Groningen: autokraker gepakt
Op het Boterdiep heeft de politie woensdagmiddag een 36-jarige autokraker gepakt. Na een melding van een getuige stelden agenten een onderzoek in. Zij troffen de verdachte tussen geparkeerd staande autos aan. Toen hij de agenten zag vluchtte de man. Hij kon echter na een korte achtervolging worden gepakt. Inmiddels bleek dat de man een auto had opengebroken door het slot te vernielen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: bedreiging vriendin
In een woning aan de Grerad Doustraat heeft de politie woensdagavond een 21-jarige man aangehouden, die vermoedelijk illegaal in ons land verblijft. De politie kreeg een melding dat in de woning een vechtpartij gaande was. Toen agenten de woning binnen kwamen bleek dat de verdachte zijn vriendin met een broodmes had bedreigd en had geslagen. De man is meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. Hij zal worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor het vaststellen van zijn identiteit en verblijfspapieren.

Groningen: slachtoffer van ongeval rijdt door
Woensdagavond veroorzaakte een 34-jarige stadjer op de Nieuwe Ebbingestraat een botsing met een bromfiets bestuurder. De bromfiets bestuurder kwam daarbij ten val en liep hoofdletsel op. De man wilde zich echter niet laten behandelen, omdat hij volgens de automobilist behoorlijk onder invloed van alcoholwas. Een onderzoek naar de man werd ingesteld door de politie, maar het slachtoffer kon nog niet worden achterhaald.

Groningen: gestolen auto
Op de Palembangstraat trof de politie woensdagavond een gestolen auto aan. Getuigen zagen dat een tweetal mannen met de auto over het trottoir reden en uiteindelijk in een tuinhaag tot stilstand kwamen. De bestuurder reed daarbij een tuinhek en biobak kapot. De beide inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor. Na onderzoek door de agenten bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. De auto is aan het bureau geplaatst. De daders zijn voortvluchtig.

Groningen: jeugdige inbrekers opgepakt
Afgelopen nacht werden in de Kamplaan twee jeugdige crimineeltjes opgepakt. Beide heren hadden volgens getuigen een ruit van een auto vernield en deze doorzocht. Op grond van het signalement troffen agenten de beide jongens in de omgeving van de auto aan. De heren mochten de rest van de nacht in het politiebureau verblijven.

Groningen: alcohol
Op diverse plaatsen in de stad werden afgelopen nacht bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Vijf bestuurders moesten mee naar het bureau voor een blaastest. Allen kregen een proces verbaal voor het rijden onder invloed met tussen de 0.5 en 0.9 promille alcohol in het bloed.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie