Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 21-02-2002

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Controle op bouwplaats Lekbrug

NIEUWEGEIN Op woensdag 20 februari heeft de politie van district Lekstroom in samenwerking met de Vreemdelingendienst, Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Waterpolitie en het KLPD een controle op de bouwplaats van de nieuwe Lekbrug gehouden.

De controle vond van 10.00 uur tot 12.00 uur plaats. In totaal werden 82 medewerkers gecontroleerd. Daarbij bleek dat zeven van hen niet over de vereiste papieren beschikten en zij werden aangehouden: vier Turkse mannen bleken illegaal in Nederland te verblijven en zij zijn in Vreemdelingenbewaring gesteld. Eén Turkse en twee Kroaatse mannen bleken geen verblijfsvergunning voor Nederland, maar wel voor Duitsland te hebben. Zij worden naar Duitsland overgebracht.

Helikopter ingezet

NIEUWEGEIN Op woensdag 20 februari werd een helikopter ingezet om met spoed een arts naar een onwel geworden persoon te vervoeren.

Rond 16.00 uur kreeg de politie het verzoek van personeel van de GG & GD om op de Professor Dr. Hesselaan de straat af te zetten. De ambulancebroeders waren daar in een woning bij een zieke patiënt die met spoed een spierverslappend middel toegediend moest krijgen. Daartoe werd een arts met een helikopter ter plaatse gebracht.

Door politiemensen werd de straat aan beide kanten afgezet en de helikopter kon daarop veilig landen. Nadat de arts zijn werk had gedaan, kon de patiënt in stabiele toestand per ambulance naar het Antoniusziekenhuis worden vervoerd.

Flesje onder rempedaal

HOUTEN Op woensdag 20 februari kreeg een automobilist de schrik van zijn leven door een colaflesje.

Rond 23.30 uur reed een 45-jarige automobilist uit Houten over de Hoofdveste. Op het moment dat hij voor een bocht naar links wilde remmen, bemerkte hij dat hij het rempedaal niet in kon trappen. Daardoor was zijn snelheid te hoog en kon hij de bocht niet nemen. Hij botste tegen een muur. Daarbij kwam hij met zijn hoofd tegen de voorruit. Na het ongeval zag hij waardoor hij het rempedaal niet in had kunnen trappen: een colaflesje was onder zijn stoel vandaan gerold en zat vast onder het pedaal.

De Houtenaar werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Een geluk bij het ongeluk was dat er een muur in de bocht stond; als die er niet had gestaan, was de man met zijn auto het water ingereden. De auto moest worden weggesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie