Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 21-02-2002

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2002 Persberichten district Binnensticht, GEWIJZIGD 09.25 uur

Inbraak

ZEIST- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie drie verdachten aangehouden op verdenking van inbraak in een horecagelegenheid aan de Voorheuvel.

Om 04.05 uur ging het alarm van de horecagelegenheid af, waarop de politie ter plaatse ging. Toen de politie via de rotonde aan kwam rijden, zag zij twee verdachten richting de Jagerlaan rennen. Bij de parkeergarage kon de politie een 22-jarige man uit Utrecht aanhouden. Omstreeks 05.15 uur zag een agent die nog rondliep nabij de rotonde Montaubanstraat, twee verdachten lopen die voldeden aan het signalement. De 21-jarige jongens, afkomstige uit Almere-buiten en Utrecht zijn ook aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

ZEIST- Op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.00 uur heeft de politie op de Antonlaan een controle uitgevoerd op het dragen van de autogordel.

De politie schreef 31 bekeuringen uit voor automobilisten die geen gordel droegen. Van 1 automobilist was het rijbewijs verlopen.

Beroving van brommer

BILTHOVEN- Op woensdagavond rond 18.30 uur is een 16-jarige jongen uit Bilthoven van zijn brommer beroofd.

De jongen reed op winkelcentrum De Kwinkelier toen hij aangesproken werd door twee jongens. Na een woordenwisseling en een handgemeen moest de jongen zijn brommer afstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

BUNNIK- Op woensdagmiddag van 16.10 uur tot 17.20 uur heeft de politie op de Achterdijk een snelheidscontrole gehouden.

De politie noteerde 22 automobilisten die de maximum snelheid van 60 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u. Van een persoon was het rijbewijs verlopen.

Nepdokter valt vrouwen lastig
ZEIST Bij de politie zijn meerdere verontruste telefoontjes binnengekomen van vrouwen die telefonisch zijn lastig gevallen door een onbekende man die zich uitgeeft voor arts. De man belt de vrouwen op een geeft zich uit voor arts die zich bezighoudt met onderzoek naar borst- en baarmoederhalskanker. Vervolgens vraagt hij de vrouwen, terwijl ze met hem aan de telefoon zitten, zichzelf te onderzoeken en te betasten. Een gedupeerde vrouw belde na het telefoongesprek met de GGD die aangaf dat vrouwen altijd eerst schriftelijk geïnformeerd worden. Tevens worden dergelijke vragen nooit telefonisch gesteld. De politie adviseert vrouwen die door een dergelijke arts gebeld worden, niet op deze vragen in te gaan, maar het gesprek af te breken. Bij twijfel kunnen zij bij de GGD informeren of er daadwerkelijk een borst- en baarmoederhalskankeronderzoek gaande is. Indien u een nummermelder heeft, noteer dan het eventuele nummer en geef dit door aan de politie op telefoonnummer 0900-8844.. Een jaar geleden gaf ook een nepdokter zich uit als arts die telefonisch borstonderzoek wilde doen. Deze man stelde zich toen voor als dokter Peters. Nu wordt de naam Levi wel genoemd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie