Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jan Piet Franke bijzonder hoogleraar Analytische toxicologie

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Jan Piet Franke bijzonder hoogleraar Analytische toxicologie

Jan Piet Franke is benoemd tot bijzonder hoogleraar Analytische toxicologie bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. De leerstoel is ingesteld door de Petrus Driessen Stichting. Als analytisch toxicoloog houdt Franke zich bezig met het opsporen, identificeren en kwantificeren van giftige stoffen, zoals bijvoorbeeld geneesmiddelen en partydrugs, in monsters van bloed, urine of speeksel. Ook in andere soorten monsters, bijvoorbeeld van oppervlaktewater, kunnen giftige stoffen worden opgespoord. Franke zal onderzoek doen naar de isolatie en bepaling van geneesmiddelen en mogelijke giftige verbindingen uit biologisch materiaal. Daarbij richt hij zich onder ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie