Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protocol GMP-gelijkwaardigheid vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Diervoeder

21/02/2002

Protocol GMP-gelijkwaardigheid vernieuwd

Het Productschap Diervoeder heeft op haar website een vernieuwde versie van het zgn. Protocol GMP-gelijkwaardigheid gepubliceerd. Dit vernieuwde protocol heeft een iets ander naam gekregen: Protocol GMP-gelijkwaardigheid leveranciers van diervoedergrondstoffen en toevoegingsmiddelen. Deze nieuwe naam geeft meteen de belangrijkste reden aan waarom een wijziging noodzakelijk was. De scope van GMP-gelijkwaardigheid is uitgebreid zodat ook bedrijven die toevoegingsmiddelen produceren en/of verhandelen van de optie GMP-gelijkwaardigheid gebruik kunnen maken. Daarnaast is de gelegenheid aangegrepen om op enkele andere punten wijzigingen door te voeren. Het gaat hierbij met name om verduidelijkingen. De cross-referencetabel tussen de standaard GMP+ Diervoedersector en enkele andere veel toegepaste standaarden (ISO-9001 en HACCP Levensmiddelen) is eveneens aangepast en bevat nu alleen nog die elementen van kwaliteitswaarborging, die van toepassing kunnen zijn voor leveranciers van diervoedergrondstoffen of diervoederadditieven. Elementen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de kwaliteitswaarborging van mengvoeders en voormengsels zijn verwijderd, aangezien de kwaliteitswaarborging van deze producten uitsluitend via een GMP+ -erkenning kan worden aangetoond.

Het protocol is met name bedoeld voor instellingen die GMP-gelijkwaardigheidsverklaringen willen afgeven. Ook bedrijven, die producten leveren aan GMP+-erkende bedrijven in de diervoedersector, kunnen in dit protocol hopelijk nuttige informatie vinden.

Vanwege het feit dat GMP-gelijkwaardigheid ook voor buitenlandse bedrijven interessant kan zijn, verschijnt binnen enkele dagen ook een Engelse versie van dit protocol.

U kunt dit protocol bereiken via onderstaande link:

Klik hier

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie