Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling oud-Oss in karton in Bibliotheek Oss

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Openbare Bibliotheek Oss

7 februari 2002

Tentoonstelling oud-Oss in karton te zien in Bibliotheek Oss

Tot en met zaterdag 2 maart 2002 is in de Bibliotheek Oss een tentoonstelling te zien van maquêttes van historische gebouwen uit Oss, die zijn ontworpen en gemaakt door Kees van Orsouw. Door goed te kijken naar oude foto's, bouwt hij schaalmodellen van karton. Een aantal van deze foto's is eveneens in de bibliotheek te bekijken.

Kees van Orsouw heeft altijd veel hobby's gehad en brengt vele uren door in zijn speciale werkkamer. Nadat hij fotoboeken over de geschiedenis van Oss doorbladerde, kwam hij ineens op het idee om nog bestaande en reeds gesloopte gebouwen na te maken. Aan de hand van geschatte afmetingen, tekent hij op afvalkarton de contouren van gebouwen na en snijdt vervolgens de onderdelen uit. Nadat de modellen in elkaar zijn gezet, worden ze ook nog door Kees van Orsouw geschilderd. De door hem nagemaakte gebouwen dateren vooral uit het begin van de twintigste eeuw en waren hoofdzakelijk aan de Molenstraat te vinden, zoals de brandweerkazerne, het postkantoor, de villa van Arnold Jurgens, Hotel Van Alem en het Tramstation.

Ook maakte hij modellen van de oorspronkelijke Paterskerk van de Carmelieten en de kapel met pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk. Een aantal van deze gebouwen zijn in de loop van de zestiger jaren gesloopt en daarom worden er in de Bibliotheek Oss ook foto's getoond die een mooi beeld geven van de geschiedenis van Oss.

De tentoonstelling met maquêttes van Kees van Orsouw is tijdens openingsuren gratis te bekijken op de begane grond in de Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie