Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan voor meer parkeerplaatsen binnenstad Tilburg

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

18-2-2002
Plan voor meer parkeerplaatsen binnenstad
Op korte termijn 460 plaatsen erbij, lange termijnoplossing in voorbereiding

Het college heeft besloten hoe het bestaande tekort van 460 parkeerplaatsen in de binnenstad zal worden opgelost. Zaterdagse bezoekers van de binnenstad kunnen binnenkort ook terecht op het Harmonieterrein, het parkeerterrein NCB (medegebruik) en de te slopen Dagmarkt aan het Pieter Vreedeplein. Daarnaast wordt voor deze bezoekers meer ruimte vrijgemaakt in de gemeentelijke parkeergarages.

Door op zaterdag en zondag een deel van de abonnementhouders een andere parkeerplek te geven, is er ruimte voor parkeren door bezoekers. Abonnementhouders verhuizen op die dagen naar de kelder onder het eerste stadskantoor danwel het thans braakliggende terrein aan de Koopvaardijstraat. Zo ziet het plan eruit dat het college heeft toegezegd bij de laatste begrotingsbehandeling.

In augustus vorig jaar bepaalde het college het tekort aan plaatsen voor bezoekers van de binnenstad op 460 stuks. In het plan van het college is dit tekort op zijn laatst in april van dit jaar opgelost. Dit gebeurt grotendeels met tijdelijke voorzieningen. Bij het tijdelijke parkeerterrein Harmonieterrein (circa 130 plaatsen) staat op zaterdag de slagboom bij de toegang al open. Binnenkort wordt er een automaat geplaatst en kan er op zaterdag en zondag onder dezelfde voorwaarden worden geparkeerd als op het Pieter Vreedeplein. De NCB heeft ingestemd met medegebruik van zijn parkeerterrein bij het Pieter Vreedeplein (circa 120 plaatsen). Het Parkeerbedrijf is in overleg met de NCB over de praktische invulling van dit medegebruik. Daarbij gaat het onder meer over de benodigde afscherming van de panden en de wijze van bewaking.
De Dagmarkt aan het Pieter Vreedeplein wordt op korte termijn gesloopt en direct daarna ingericht tot tijdelijk parkeerterrein (circa 80 plaatsen).

Een ander deel van de oplossing bestaat uit het verplaatsen van abonnementhouders uit de gemeentelijke parkeergarages. Dit zal meer ruimte opleveren voor de bezoekers van de binnenstad. Deze verplaatsing speelt in principe alleen op de zaterdag en zondag. Op dit moment wordt een onderzoek opgestart onder met name de abonnementhouders die niet in de binnenstad wonen. Waar deze abonnementhouders zelf werkzaam zijn in een winkel of bedrijf in de binnenstad, profiteren zij mee van een groter bezoek aan de binnenstad. Op basis van het onderzoek zal worden bepaald hoe de abonnement-houders het beste zijn te bewegen 's zaterdags en 's zondags hun auto op een andere locatie te zetten. Als alternatieve parkeerlocaties voor abonnementhouders komen beschikbaar de kelder onder het eerste stadskantoor (circa 85 plaatsen) en het braakliggende terrein aan de Koopvaardijstraat (circa 45 plaatsen). Laatstgenoemd terrein ligt tamelijk dicht bij de aansluiting met de Koopvaardijstraat waardoor veel in- en uitrijden overdag op een zaterdag afwikkelingsproblemen zou kunnen veroorzaken. Daarom bestaat ook bij dit terrein voorkeur voor gebruik door een vaste groep parkeerders. Maar mocht dit om een of andere reden niet lukken dan is gebruik van deze locatie voor kortparkeren niet per definitie uitgesloten. Overigens zal over een tijdelijke benutting van dit terrein voor parkeren nog contact plaatsvinden met de buurt.

Oplossing op langere termijn
Ondertussen wordt gewerkt aan definitieve voorzieningen voor het oplossen van de parkeerdruk. Op 25 februari behandelt het college een voorstel over de mogelijke oplossingen die wat dit betreft verdere uitwerking verdienen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie