Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 21-02-2002

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: district Noord 21-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Getuigen van straatroven gezocht
LELYSTAD De politie Lelystad zoekt getuigen van twee straatroven. Woensdag rond 18:00 uur werd op de Botter een 13-jarige jongen uit Lelystad onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, beroofd. De jongen liep achter het Provinciehuis. Ter hoogte van een IT-bedrijf op de Botter zag hij drie personen op hem afkomen. Onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, werd de jongen van zijn portemonnaie met wat klein geld en zijn telefoon beroofd. Een vierde verdachte hielp daarbij. Na de beroving zijn de verdachten de Botter-wijk ingerend. De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben of meer weten over deze straatroof. Ook zoekt de politie getuigen van de straatroof op zondagavond rond 19:00 uur op de Galjoen. Daarbij werd een 15-jarig meisje van haar telefoon beroofd (zie verder persbericht op maandag 18 februari). De politie stelt het op prijs als getuigen van een of beide straatroven zich melden op het politiebureau aan het Zuiderwagenplein 1 of bellen met de politie via 0320-211000.

Controles op snelheid
NOORDOOSTPOLDER De politie hield woensdag een aantal snelheidscontroles met de lasergun. Op de Boslaan te Emmeloord kregen 13 bestuurders een boete voor het te hard rijden. Een overtreder reed 82 km/u in plaats van de maximale toegestane 50 km/u. Op de Zwartemeerweg te Kraggenburg kregen 7 automobilisten een bekeuring. De hoogst gemeten overtreding was 120 km/u (in plaats van de maximale toegestane 80 km/u).

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN Op de Drontermeerdijk hield de politie woensdagavond een 30-jarige automobilist uit Kampen staande voor het te hard rijden. Een agent in de video-auto zag de auto hem snel voorbijgaan. De agent meette snelheden van 157 km/u (80 is toegestaan). De man is staande gehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Ook op andere plaatsen in de gemeente reden automobilsiten te hard. Zo werd ook het rijbewijs van een andere Kampenaar (29-jaar) op de Harderdijk ingevorderd en hij kreeg proces-verbaal. De overtreder reed 146 km/u terwijl 80 toegestaan is.

Gewond
URK Woensdagavond raakte een 18-jarige bromfietser uit Urk op de Lijkant gewond. Na een melding zag de politie de Urker gewond op straat liggen. Volgens een getuige was de man tegen een stilstaande auto gereden. De 18-jarige is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis te Lelystad.

Alcohol
Een 33-jarige automobilist uit Dronten is woensdagnacht op de Dronterweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 305 ug/l (0,69 promille). Omdat hij hiervoor al eerder aangehouden was, wordt proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt. Met een rijverbod van 2 uur is hij heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie