Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-02-2002

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.15 uur) Donderdag 231 februari 2002

Maastricht, juwelier overvallen:
Donderdagmorgen 21 februari 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een juwelierswinkel gevestigd aan de Stationsstraat te Maastricht. De overvaller ging er met een onbekende hoeveelheid dure juwelen en horloges vandoor.
Omstreeks 10.30 uur meldde zich een klant aan de juwelierswinkel aan de Stationsstraat te Maastricht. Nadat het personeel de toegangsdeur van de juwelierszaak opende voor een vertrekkende klant een man de zaak binnen die bewapend was met een vuurwapen. De man droeg over zijn hoofd een bivakmuts. In de juwelierszaak, waar op dat moment alleen het personeel aanwezig waren, dwong de overvaller het personeel op de grond te gaan liggen. Daarna sloeg hij met een mokerhamer de ruiten van meerdere vitrines aan gruzelementen. Diverse duurdere juwelen en horloges pakte hij daaruit weg en verliet daarna de zaak. Hij stapte op een voor de zaak staande bromfiets en reed snel weg. Nadat het overvalalarm van de winkel door het personeel werd geactiveerd stelde de politie meteen een onderzoek in de ruime omgeving in. De overvaller werd daarbij echter niet aangetroffen. Ook de bromfiets werd niet gevonden. Een team van vijf rechercheurs startte meteen na de overval met een buurtonderzoek. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Maastricht, ramkraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een tweewielercentrum gevestigd aan de Prestantstraat te Maastricht. Vermoedelijk werd alleen de kassa met daarin een nog onbekend geldbedrag ontvreemd.
Omstreeks 04.15 uur werd vermoedelijk met een personenauto de pui, waarin de toegangdeur van het tweewielerscentrum aan de Prestantstraat zich bevind, geramd. Door de kracht waarmee dit gebeurde werd de toegang verkregen tot de bedrijfsruimte. De daders namen op het eerste oog alleen de kassa van de toonbank weg waarin een onbekend geldbedrag aanwezig was. De inbrekers verdwenen met de auto die tot op heden niet is teruggevonden. Ook van de daders ontbreekt elk spoor. Kort na 06.00 uur werd op de rijbaan bij de sporthal in het stadsdeel Daalhof te ontvreemde kassa teruggevonden. Deze bleek te zijn opengebroken en het daarin aanwezig geld werd daaruit weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht, woninginbraken:
Woensdagmorgen 20 februari 2002 heeft in een woning gelegen in een flatgebouw aan de Stellalunet te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De toegangsdeur van de flatwoning werd met fors geweld geforceerd. Nadat de toegang verkregen was werd de woning geheel doorzocht. Ontvreemd werden een laptop, een dameshorloge en kleding. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

In een woning aan de Dr. Bakstraat te Maastricht heeft woensdagmiddag 20 februari 2002 een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot woning werd vermoedelijk verkregen met een valse sleutel. De woning werd doorzocht waarbij diverse juwelen werd ontvreemd. De bewoonster heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie