Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breuk SGP en ChristenUnie

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: ChristenUnie
Zoek soortgelijke berichten

ChristenUnie


Nieuws

Laatste nieuws | Tweede Kamer | Wetenschappelijk Instituut | Verkiezingen

---

Lijstbinding / Breuk SGP en ChristenUnie Donderdag 21 Februari 2002 - 13:23

DEN HAAG - Als de SGP haar houding over vrouwen op de gezamenlijke kieslijsten van Christen Unie (CU) en SGP niet laat varen, wil de ChristenUnie bij de volgende raadsverkiezingen alle samenwerkingsverbanden opschorten. Dat zegt CU-voorzitter Thijs van Daalen.

De voorman van de Christen Unie, ontstaan uit een fusie van RPF en GPV, reageert op een aantal stukgelopen samenwerkingen tussen de SGP en ChristenUnie. Het vrouwenstandpunt van de SGP wordt door beide partijen als reden genoemd.

Van Daalen bepleit dat de SGP niet langer mag oordelen over de ChristenUnie-kandidaten op de lijsten, zodat de samenwerkingen kunnen worden voortgezet. De SGP tolereert alleen vrouwen op de kieslijsten op een onverkiesbare plaats. De partij blijft bij haar principe dat vrouwen geen regeerambt kunnen bekleden. ,,Het staat in de Bijbel'', aldus SGP-voorzitter Wim Kolijn.

Horizontale lijstverbindingen, die zorgen dat restzetels behouden blijven, blijven volgens Van Daalen wel mogelijk.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie