Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aftrap pilot van het Woldwijckcentrum Hart van de wijk

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 19 februari 2002 Persbericht 2002/21

Aftrap pilot van het Woldwijckcentrum Hart van de wijk

Donderdagavond 14 februari 2002 hebben de Vrienden van het Woldwijckcentrum in samenwerking met Stichting Prisma en de gemeente Hoogezand-Sappemeer de aftrap gegeven voor de pilot van het Woldwijckcentrum Hart van de wijk. De aanwezigen op de startbijeenkomst kwamen in diverse werkgroepen op soortgelijke conclusies uit: het wijkcentrum moet van een zalenverhuurcentrum meer een activiteitencentrum worden met een aantrekkelijke uitstraling, dat laagdrempelig is voor alle bevolkings- en leeftijdsgroepen in Woldwijck. Dit alles staat en valt met de bereidheid van vrijwilligers en de juiste voorwaarden die door het bestuur, de wijkorganisaties en de gemeente moeten worden ingevuld.

Naast de startbijeenkomst met gebruikers van het Woldwijckcentrum, vertegenwoordigers van wijkorganisaties en raadsleden wordt ook onderzoek gedaan naar de ideeën en wensen van mensen uit de buurt. Er volgen nog gesprekken waar bewoners hun wensen ten aanzien van het wijkcentrum duidelijk kunnen maken. De analysefase loopt tot maart 2002. Vervolgens worden tussen april en juni 2002 de resultaten van de wensen van al deze groepen vertaald in een plan van aanpak. Het plan wordt vanaf september 2002 uitgevoerd. Hierbij zal het deels gaan om concrete activiteiten die direct kunnen worden gerealiseerd. Deels door voorstellen uit te werken om het gebouw, het beheer en andere voorwaarden te verbeteren.

Het Woldwijckcentrum moet de komende jaren een betere functie krijgen in de wijk. De pilot is erop gericht in beeld te brengen wat dit zou moeten zijn en hoe het wijkcentrum kan bijdragen aan de versterking van de leefbaarheid in Woldwijck.

De aanleiding voor de pilot kwam vanuit twee sporen. De bewoners die deelnamen aan Kleurrijk Woldwijck zagen knelpunten ten aanzien van het wijkcentrum en bespraken dit met het bestuur. Naar aanleiding van een accommodatieonderzoek hebben de gemeente en de dorps- en wijkcentra geconcludeerd dat wijkcentra meer functies moeten hebben, betere ondersteuning nodig hebben en dat hiervoor voorwaarden en garanties voor de wijkcentra ontwikkeld moeten worden.

In de pilot wordt met elkaar gezocht naar antwoorden hierop, niet alleen door een rapport op te stellen, maar vooral door gezamenlijk concrete activiteiten en ideeën te ontwikkelen. De pilot wordt ook onderdeel van de wijkvisie voor Woldwijck, maar volgt een eigen traject. Bij de wijkvisie gaat het om de ontwikkeling en verbetering van de wijk op gebied van wonen en woonomgeving, voorzieningen, werken, recreatie en dergelijke.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie