Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Psychische problemen - passende hulp

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Psychische problemen - passende hulp
Eind februari verschijnt het boek Psychische problemen - Passende hulp, een publicatie van uitgeverij SWP in samenwerking met het Trimbos-instituut. Het boek is geschreven door Theo Festen (psycholoog en psychotherapeut) en Henk Verburg (senior wetenschappelijk medewerker Trimbos-instituut). Het is bedoeld als handleiding voor volwassen hulpvragers en hun omgeving, die gebruik willen maken van de geestelijke gezondheidszorg. In het boek wordt ingegaan op de verschillende problemen waarmee mensen bij de geestelijke gezondheidszorg terecht kunnen en de achtergronden van die problemen. Vervolgens komen de soorten interventies aan bod die de GGZ te bieden heeft. Veel aandacht wordt in het boek gegeven aan de beschrijving (in eenvoudige termen) van programma's die inmiddels voor de meeste groepen van hulpvragers in de volwassenenzorg ontwikkeld zijn. Programma's laten zien welk hulpaanbod van belang is (en dus beschikbaar zou moeten zijn) voor de verschillende doelgroepen. Verder wordt aandacht gegeven aan de opbouw van de GGZ, de gang van de hulpvrager naar en door de hulpverlening en de rechten van hulpvragers. Het boek helpt mensen die hulp zoeken bij de GGZ om het gesprek met de hulpverlener over de aard van hun problemen en het meest wenselijke hulpaanbod daarbij te voeren. Verder is het ook bruikbaar voor hulpverleners in de eerste lijn (bijvoorbeeld huisartsen), die hun clinten informatie over de mogelijkheden van de GGZ willen geven.

Het boek Psychische problemen - Passende hulp (ISBN 90 665 4416) is te bestellen bij de boekhandel of bij uitgeverij SWP in Amsterdam tel (020) 330 72 00. Kostprijs 11.50.

* Henk Verburg
(hverburg@trimbos.nl)

Colofon

Het Trimbos-instituut is een onafhankelijk landelijk kennisinstituut voor de GGZ en verslavingszorg met als doel de geestelijke gezondheid van mensen te bevorderen.
Nieuwsflitsen voorziet mensen die betrokken zijn bij de GGZ en verslavingszorg kort en bondig van informatie over activiteiten, diensten, producten en resultaten van het Trimbos-instituut. Nieuwsflitsen mag vrijelijk worden gekopieerd en verspreid.

Redactie
Henk Maurits (030) 297 11 38
(hmaurits@trimbos.nl)
Henk Verburg (030) 297 11 00
(hverburg@trimbos.nl)

Opmaak
Heidie Wisselo

Adreswijzigingen
Peter Stark,
(pstark@trimbos.nl)

Belangrijke telefoonnummers

Bestellingen 030 297 11 80
Helpdesk Preventie (LSP/LOP) 030 297 11 51
Drugs Infolijn 0900-1995
Chinese gokhulp infolijn 030 297 11 33

Trimbos-instituut
Netherlands Institute of Mental Health and Addiction Da Costakade 45
Postbus 725 3500 AS Utrecht
Telefoon (030) 297 11 00
Fax (030) 297 11 11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie