Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Onderscheiding voor de heer P. van Dijk

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Goes

Persbericht

Koninklijke Onderscheiding voor de heer P. van Dijk

Op maandag 11 februari 2002 reikt burgemeester drs. D.J. van der Zaag een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uit aan de heer P. van Dijk. De uitreiking vindt plaats om plm. 21.00 uur in Scoutcentrum "De Baak", Oosterschans 2 in Goes. De heer Van Dijk ontvangt de onderscheiding ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Frans Naereboutgroep en vanwege zijn grote betrokkenheid bij de scoutinggroep. De heer Pieter (Peter) van Dijk is geboren op 28 december 1952 in Goes. Hij woont Siemenwei 21 in Goes.

Vanaf 1960 is hij actief binnen de scouting. Op 27 december is hij als welp toegetreden tot de Hertog van Beierengroep. Hij was daar achtereenvolgens verkenner, welpenleider en verkennersleider. Op 11 februari 1977 heeft hij samen met een vriend de nieuwe scoutinggroep Frans Naerebout opgericht. Deze scoutinggroep is in de loop der jaren uitgegroeid van groepje van tien verkenners tot een groep van honderdtwintig leden, verdeeld over zeven speltakken. Ruim veertig jaar is de heer Van Dijk al de stuwende kracht binnen deze groep en voor de scouting in het algemeen.

In 1989 organiseerde hij een internationale uitwisseling met een Antilliaanse zustergroep uit Curaçao. Ruim 170 scouts en een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur van Goes namen deel aan deze reis.

Vanaf 1994 tot 1996 heeft hij zich op bijzondere wijze ingezet voor het realiseren van een nieuw onderkomen voor de Frans Naereboutgroep. In 1996 was "De Baak" een feit.

Vanaf 1980 tot 1990 was hij lid van het district scouting Zeeland en van 1982 tot 1990 was hij contactpersoon internationale betrekkingen scouting Nederland. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor deelname van de groep aan de Nationale Jamboree en de World Jamboree. Momenteel heeft hij contacten met een scoutinggroep in Housden om de mogelijkheid te onderzoeken voor een internationale uitwisseling met de Frans Naereboutgroep. Naast zijn activiteiten voor de scouting was hij vanaf 1981 tot 1990 lid van de gemeenteraad van Goes voor het CDA. In die hoedanigheid was hij ook lid van de Goese Sportraad. Op 8 juni 2002 is er ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Frans Naereboutgroep een "Open Dag" en een reünie voor (oud)leden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie