Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LCVV en AVVV besluiten tot overdracht taken

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging

Persbericht

LCVV en AVVV besluiten tot overdracht taken

Aanspreekpuntfunctie verpleegkundige en verzorgende beroepen definitief naar koepelorganisatie

Utrecht, 21 februari 2002

De rol van aanspreekpunt voor de verpleegkundige en verzorgende beroepen zal zo spoedig mogelijk geconcentreerd worden bij de AVVV. Het LCVV zal zijn taken op dit terrein nog dit jaar overdragen. Een besluit hiertoe wordt vandaag ondertekend door de voorzitters van beide organisaties.

Overdracht taken aanspreekpunt van LCVV naar AVVV Mevr. M.J.M. Le Grand - Van den Bogaard, voorzitter van het Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging (LCVV) en Dhr. P.J.J. Jochems, voorzitter van de Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) ondertekenen vandaag een besluit waarin de overdracht van taken wordt geregeld. Kern van het besluit vormt de overname door de AVVV van de taken, financiële middelen en medewerkers van het LCVV waar het de aanspreekpuntfunctie betreft. Beide organisaties hebben besloten dat deze overdracht zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk per 1 januari 2003 moet zijn gerealiseerd.Continuïteit gewaarborgd
LCVV en AVVV spreken in het besluit tevens af om bij de overdracht zorgvuldigheid te betrachten inzake de belangen van de medewerkers. Ook zal de continuïteit van en de verantwoording voor de lopende financiering over 2002 op een goede wijze worden geregeld tussen beide organisaties.
Vanzelfsprekend zullen LCVV en AVVV in de toekomst nauw blijven samenwerken. Het ondertekende besluit vermeldt dat beide organisaties expertise en diensten aan elkaar zullen blijven leveren.Uitvoering taakoverdracht
De realisatie van de overdracht wordt bestuurlijk gedelegeerd aan een Stuurgroep, waarin vanuit LCVV en AVVV de voorzitter en één bestuurslid zullen deelnemen. Het proces zal worden begeleid door Dhr. Abeln van Twijnstra Gudde. Dhr. Abeln zal tevens fungeren als voorzitter van de stuurgroep.

LCVV en AVVV in de toekomst
De overdracht van taken tussen LCVV en AVVV komt voort uit het besluit van Minister Borst om de AVVV te erkennen als het landelijke aanspreekpunt voor de verpleegkundige en verzorgende beroepen. In de komende jaren zal de AVVV zijn functies als aanspreekpunt, spreekbuis en platform voor de aangesloten beroepsorganisaties verder uitbouwen. Het LCVV zal zijn activiteiten nadrukkelijk concentreren en uitbouwen rond een drietal kernfuncties: informatievoorziening, afstemming wetenschap-praktijk en stimulering van innovaties.


- EINDE PERSBERICHT -

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie