Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netelenbos en VNLO ondertekenen convenant

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: Netelenbos en VNLO ondertekenen convenant

DIT IS EEN GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE

LUCHTVAART ONDERNEMINGEN EN HET MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Minister Netelenbos en VNLO ondertekenen convenant reclamesleepvliegen

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en de Vereniging van Nederlandse Luchtvaart Ondernemingen (VNLO) gaan de geluidsoverlast van reclamesleepvliegen aanpakken. Minister Netelenbos en het dagelijks bestuur van de VNLO, Martin Duijvestijn (voorzitter) en René Haring (secretaris), hebben hiertoe vandaag een convenant ondertekend. De VNLO vertegenwoordigt een zestigtal luchtvaartondernemingen, waarvan er negentien luchtreclame uitvoeren.

Enkele afspraken uit het convenant:
. Per 1 april 2002 kunnen de lawaaiigste vliegtuigen niet meer voor reclamesleepvliegen worden gebruikt, tenzij ze voldoende worden aangepast (bijvoorbeeld met een geluiddemper of stillere propellor). Het gaat momenteel om 20 van de 75 vliegtuigen. . Reclamesleepvliegtuigen mogen tot 350 meter uit de kust niet lager vliegen dan 425 meter. Deze afstand was 200 meter uit de kust. . Na 19.00 uur mogen er geen reclamesleepvluchten meer plaatsvinden. . Er worden geen reclamesleepvluchten boven geluidsgevoelige evenementen, zoals golftoernooien en tenniswedstrijden, uitgevoerd.

Tot slot hebben de partijen afgesproken dat Verkeer en Waterstaat samen met de VNLO een geluidsnormering voor reclamesleepvliegen gaat ontwikkelen.

Als de afspraken niet worden nagekomen, kan de staat bij het betreffende reclamesleepvliegbedrijf een boete opeisen van 910 euro. De Luchtvaartpolitie gaat op de naleving van het convenant toezien. De Inspectie Verkeer en Waterstaat zal eventuele boetes invorderen.

De Tweede Kamer wilde aanvankelijk een verbod op reclamesleepvluchten, maar ging na onderzoek en advies van Decisio akkoord met in een convenant vast te leggen beperkingen.

Het convenant wordt met ingang van 27 februari 2002 van kracht.

Nadere informatie:
Ministerie van Verkeer en Waterstaat: Brigitte Seegers, 070 . 351 7117
VNLO: Martin Duijvestijn, 0513 - 432 404

21 feb 02 16:49

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie