Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Musicals in Ahoy' twee extra concerten

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Musicals in Ahoy': twee extra concerten

Van Musicals in Ahoy' zijn vandaag, acht uur na de opening van de kaartverkoop, al twee concerten uitverkocht. Dit komt neer op 15.000, deels in de voorverkoop, verkochte kaarten. Vandaar dat is besloten twee extra voorstellingen te spelen op 23 juni 2002, een matinee- en een avondvoorstelling. Joop van den Ende Theaterproducties ziet hierin de bevestiging van de enorme populariteit van musicals. Op 20 juni gaat Musicals in Ahoy' in première.

Het is uniek in de Nederlandse theatergeschiedenis dat 25 musicalsterren op één podium te zien zullen zijn. Eerder werd al bekend dat Pia Douwes, Simone Kleinsma, Danny de Munk, Stanley Burleson, Willem Nijholt en Liesbeth List meedoen. Daarnaast zullen ook Henk Poort, Ernst Daniël Smid, Joke de Kruijf, Bill van Dijk, Maaike Widdershoven, Ryan van de Akker, Tony Neef, Mathilde Santing, Linda Wagenmakers, Mariska van Kolck, Nurlaila Karim, Addo Kruizinga, Sophia Wezer en enkele hoofdrolspelers te horen zijn van Saturday Night Fever (Joost de Jong, Chantal Janzen en Claudia de Graaf) en Aida (Chaira Borderslee, Bastiaan Ragas en Antje Monteiro). Op het moment dat de populariteit van musicals een absoluut hoogtepunt beleeft, nemen zij nu dus vier dagen lang het podium in beslag van de zaal die bekend staat om optredens van grote namen uit het popcircuit. Speciaal voor de musicaloptredens wordt Ahoy' omgebouwd tot het grootste theater van Nederland.

Naast twintig tot dertig bekende musicalsterren zal een live orkest van bijna vijftig personen de sterrencast in Ahoy' begeleiden. Een koor bestaande uit 25 mensen zal de sterren vocaal ondersteunen. Daarnaast zullen 24 ensembleleden op het podium te zien zijn. Ook zullen enkele artiesten die het publiek niet direct met musicals associeert een spectaculair gastoptreden verzorgen. De regie van deze voorstelling is in handen van Guus Verstraete, bekend van zijn vele tv-registraties. Stanley Burleson is verantwoordelijk voor de choreografie. Hij wordt daarin ondersteund door Barrie Stevens. Hoogtepunten uit meer dan vijftien jaar musicals van Joop van den Ende én van andere producenten uit binnen- en buitenland worden op een bijzondere manier in het programma verwerkt.

Musicals in Ahoy' gaat 20 juni 2002 in première en is tot en met 23 juni te zien. De kaarten voor deze unieke en eenmalig voorstellingen kunnen vanaf vandaag worden gekocht bij de Reserveerlijn (0900 - 300 5000, 45 eurocent per minuut) of via Ahoy'.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie