Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hygiënevoorschriften besmettelijke dierziekten 2000

Datum nieuwsfeit: 21-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Dossier varkenspest

Wijziging Regeling inzake hygiënevoorschriften besmettelijke dierziekten 2000
dd. 21-02-2002 17:45 uur

21 februari 2002

Toelichting voor de Staatscourant

In Luxemburg is onlangs een geval van klassieke varkenspest (KVP) geconstateerd. In verband hiermee is reeds eerder besloten tot een aanscherping van de regelgeving (TRCJZ/2002/3152, op 19 februari 2002 bekendgemaakt via de media). Bij onderhavige regeling wordt een verdere aanscherping aangebracht.
In de Regeling inzake hygiënevoorschriften besmettelijke dierziekten 2000 wordt het strenge regime van artikel 12, derde lid, thans eveneens op België en Frankrijk van toepassing verklaard. Op basis van dit regime moeten thans ook veewagens die vanuit België en Frankrijk in Nederland worden gebracht onmiddellijk na binnenkomst in Nederland worden gereinigd en ontsmet op een op grond van artikel 23, eerste lid, van de regeling geregistreerde reinigings- en ontsmettingsplaats voor vervoermiddelen, ongeacht of de vervoermiddelen al in België of Frankrijk waren gereinigd en ontsmet. Dit regime gold reeds voor het Verenigd Koninkrijk (met uitzondering van Noord-Ierland), Spanje, Duitsland, Italië en Luxemburg.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

L.J. Brinkhorst

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op de artikelen 10, 30 en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn nr. 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

BESLUIT:

Artikel 1

In artikel 12, derde lid, van de Regeling inzake hygiënevoorschriften besmettelijke dierziekten 2000 wordt 'Verenigd Koninkrijk, met uitzondering van Noord-Ierland, in Spanje, in Duitsland, in Italië of in Luxemburg' vervangen door: 'Verenigd Koninkrijk, met uitzondering van Noord-Ierland, in Spanje, in Duitsland, in Italië, in Luxemburg, in België of in Frankrijk.

Artikel 2

Deze regeling wordt op 21 februari 2002 om 17.45 uur bekendgemaakt aan de media en treedt onmiddellijk daarna in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

L.J. Brinkhorst

Regeling


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie