Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overnamerichtlijn: 'PvdA spreekt met twee tongen'

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: D66
Zoek soortgelijke berichten

D66-actualiteiten uit Europa


Overnamerichtlijn: "PvdA spreekt met twee tongen"

21/02/2002

Als het gaat om het concurerender maken van de Europese economie, kan staatssecrataris Benschop het beste proberen zijn eigen partijgenoten in het Europees Parlement te overtuigen. Dat stelt D66-europarlementariër Lousewies van der Laan vandaag in het Financieel Dagblad:

"PvdA-staatssecretaris Benschop van Europese Zaken is teleurgesteld dat initiatieven die de EU de meest competitieve kenniseconomie ter wereld moeten maken zo moeilijk van de grond komen (Financieel Dagblad 19 febr 2002). Onderwerpen die dreigen te verzanden, zoals de richtlijn voor vijandige overnames, wil hij zo snel mogelijk opnieuw bij de Europese regeringen op de agenda zetten.

Zijn teleurstelling is terecht. Het probleem zit echter niet bij de andere Europese regeringen, maar binnen Benschops eigen partij. De richtlijn vijandige overnames had na twaalf jaar onderhandelen vorig jaar eindelijk aangenomen kunnen worden. Hij werd echter met een stem verschil verworpen door het Europees Parlement. Als de PvdA Europarlementariërs - net als Benschop, Kok en de PvdA-fractie in de Tweede Kamer - toen voorgestemd hadden, lag er nu een overnamerichtlijn en was Europa weer een stukje competitiever geweest. Kortom, Benschop kan zich werk op Europese toppen besparen als zijn partij leert in Brussel dezelfde lijn te trekken als in Den Haag."

Lousewies van der Laan
Fractievoorzitter D66 in het Europees Parlement


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie