Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming bijzonder hoogleraar Neurovasculaire interventieradiologie..

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam


Benoeming bijzonder hoogleraar: dr. W.J.J. van Rooij Gepubliceerd op vrijdag 22 februari 2002
Dr. W.J.J. van Rooij (1954) is per 1 maart 2002 benoemd tot bijzonder hoogleraar Neurovasculaire interventieradiologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel, die aan de universiteit is gevestigd vanwege het Genootschap ter bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde.

Willem Jan van Rooij behaalde in 1980 zijn artsexamen aan de Universiteit Utrecht (UU). Na zijn militaire dienstplicht specialiseerde hij zich in het Academisch Medisch Centrum (AMC/UvA) in Amsterdam. In 1987 werd hij geregistreerd als radioloog. Sindsdien is hij als radioloog verbonden aan het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
De afgelopen jaren is Van Rooij diverse malen in het buitenland geweest voor het geven van trainingen en patiëntenbehandeling op het gebied van de interventieneuroradiologie: in Parijs, Zürich, Toronto en Melbourne. In 1998 promoveerde hij aan de UU op het proefschrift 'Endovascular treatment of cerebral aneurysms'. Van Rooij zal als hoogleraar circa één dag per week onderwijs verzorgen en klinisch onderzoek doen op het gebied van interventieneuroradiologie, in het bijzonder met betrekking tot de behandeling van patiënten met aneurysma, de meest voorkomende vaatafwijking in de hersenen.
Bron: Persvoorlichting
(vanharn@bdu.uva.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie