Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Makers racistische website gevonden

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Middelburg
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Middelburg

Middelburg, 22 februari 2002

Makers racistische website gevonden

Op dinsdag 12 februari jl. werd het Openbaar Ministerie attent gemaakt op een internetsite onder de vlag van Leefbaar Zeeland, waarop racistische teksten en afbeeldingen waren geplaatst.

Vervolgens is op last van de officier van justitie een opsporingsonderzoek gestart. Het onderzoek is uitgevoerd door het bureau digitale expertise van de politie Zeeland en heeft ertoe geleid, dat nog diezelfde week op twee locaties computers in beslag zijn genomen. Deze computers bleken teksten en afbeeldingen te bevatten die op het internet te zien waren. De site is inmiddels niet meer oproepbaar.

Voor het opstellen en verspreiden van de teksten en afbeeldingen bleken twee minderjarige jongens uit Vlissingen verantwoordelijk te zijn. De jongens zijn inmiddels verhoord door de politie en hebben de feiten toegegeven. Hen wacht nog een gesprek met de officier van justitie.

De verdachten hebben geen enkele connectie met Leefbaar Nederland of Leefbaar Zeeland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie