Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening gerenoveeerd complex Hammolenweg, Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Kerkrade
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Kerkrade

18.02.02: Gemeentelijk complex Hammolenweg gerenoveerd

Op vrijdag 22 februari zal het gemeentelijk complex aan de Hammolenweg officieel worden heropend. Het gebouw is volledig gerenoveerd en biedt nu adequate huisvesting voor de circa 75 ambtenaren die op het complex werken. De renovatie startte in augustus 2001 en heeft in totaal i 854.000,- gekost.

Project Nieuwe Ruimte
Enkele jaren geleden is de gemeente Kerkrade gestart met een grootschalige operatie om de huisvesting van de ambtenaren te verbeteren en aan te passen aan vernieuwde werkconcepten. Deze 'operatie' staat bekend onder de projectnaam Nieuwe Ruimte. De renovatie van het complex aan de Hammolenweg is de derde en laatste stap van het project. In 1998 werd het historische raadhuis gerenoveerd en in 2000 werd het stadskantoor volledig vernieuwd.

Renovatie Hammolenweg
Het complex aan de Hammolenweg biedt huisvesting aan circa 75 personen van de volgende organisatieonderdelen:

* afdeling Facilities, Informatisering en Automatisering, locatiesecretariaat;

* afdeling Openbare Ruimte, cluster Wijkbeheer;
* afdeling Openbare Orde en Veiligheid, cluster handhaving (stadswachten);

* afdeling Vastgoed, landmeters;

* afdeling Ruimtelijke Ordening, maquettebouwer.
Vooral de kantine- en de kleedaccommodaties in de oude gebouwen aan de Hammolenweg voldeden niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Begane grond
Op de begane grond is nu een nieuwe kantine aangelegd voor maximaal 70 personen. In de kantine kan door een scheidingswand een grote vergaderruimte worden gecreëerd. Verder is er een nieuwe kleed- en wasaccommodatie voor dames en heren. Ook de entree is volledig vernieuwd.

Verdieping
Op de verdieping bevinden zich de kantoren van de clusters Wijkbeheer en Handhaving en een kantoorruimte met enkele flexibele werkplekken. Het flexibele werkplekconcept zoals dit wordt toegepast in het stadskantoor, is door de aard van de werkzaamheden in de locatie aan de Hammolenweg niet of nauwelijks realiseerbaar. Daarom is er voor een tussenvorm gekozen. Er is afgestapt van het model van een kantoorgebouw met verschillende kamers. Alle groepen/clusters hebben een eigen ruimte waarbinnen flexibel gewerkt wordt. Wel is er een ruimte waarin een aantal echte flexplekken beschikbaar is. Hiervan zullen vooral de hoofden van de afdelingen, de stedelijk coördinator wijkbeheer en de wijkmanagers gebruik van maken.

Duurzaam bouwen
Net als bij de verbouwing van het stadskantoor, is ook bij de renovatie van de locatie Hammolenweg rekening gehouden met duurzaam bouwen. Naast dakisolatie zijn de gebruikte apparaten en verlichting energiezuinig. Bovendien gaat het regenwater op het dak niet meer naar het riool, maar wordt dit naar een vijver toegeleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie