Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe spelregels Hondenkaart 2002 Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zoetermeer

Hondenkaart 2002, verkrijgbaar vanaf begin maart

Sinds september 2001 wordt er hard gewerkt aan een nieuwe Hondenkaart. De officiële inspraakprocedure is inmiddels afgehandeld en vanaf vrijdag 22 februari a.s. gelden de nieuwe spelregels. Eigenaars van honden die hondenbelasting betalen krijgen de Hondenkaart 2002 automatisch toegezonden. Belangstellenden kunnen hem vanaf medio maart afhalen bij alle wijkposten en bij de afdeling Publiekszaken in de hal van het Stadhuis.

Hondenkaart 2002
Met de uitgifte van deze vernieuwde kaart hoopt de gemeente hondenbezitters een nog beter inzicht te geven rond de spelregels wat betreft het uitlaten van hun trouwe viervoeters. De kaart is op enkele locaties gewijzigd ten opzichte van de oude Hondenkaart.

Vervuiling door honden is altijd en overal verboden, behalve in het struikgewas. Buiten de bosschages moeten uitwerpselen worden opgeruimd. Deze regels gelden zowel in gebieden waar honden moeten zijn aangelijnd als op plaatsen waar honden los mogen lopen. Als de hond ergens de behoefte doet, is de baas daarvoor verantwoordelijk. Degene die met de hond loopt, moet erop toezien dat de regels worden nageleefd. Overtreding van de regels is strafbaar! Die strafbaarheid wordt opgeheven als de eigenaar of houder van een hond de uitwerpselen onmiddellijk verwijdert. Dat kan door middel van een zakje of schepje en door gebruik te maken van de afvalbakken in de stad. Hiervoor mogen alle afvalbakken worden gebruikt. De zakjes zijn verkrijgbaar bij alle wijkposten in Zoetermeer.

Spelregels
Honden mogen in Zoetermeer alleen aangelijnd worden uitgelaten. Een uitzondering daarop zijn speciaal aangewezen plaatsen en routes, waar honden het hele jaar, of alleen buiten het broedseizoen, los mogen lopen. Daarnaast zijn in de stad bepaalde plaatsen aangewezen waar honden nooit mogen komen. De aanlijnplicht en de uitzonderingen daarop zijn, net als de bepalingen over verontreiniging door honden, gebaseerd op de APV. Zij biedt de mogelijkheid om het uitlaten van honden te regelen door middel van de Hondenkaart.

Naleving regels
De gemeente Zoetermeer is er veel aan gelegen om de stad zo schoon mogelijk te houden. Zo is een aantal toezichthouders verantwoordelijk voor de controle en de handhaving van de regels omtrent het verontreinigen door en het uitlaten van honden. Ondanks de gemeentelijke regels op dit gebied blijkt in de praktijk dat het helaas niet altijd is te voorkomen dat op bepaalde plaatsen (overmatige) overlast van hondenpoep ontstaat. Structurele overlast kunt u melden bij de wijkpost!

---

Gemeente Zoetermeer © February 2002

Last update: 19 February 2002 (10:41)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie