Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 22-02-2002

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-02-2002 Mediabericht 22 februari (10.00 uur)

WEERT 141 pvs Weert Bekeerd

WEERT De politie heeft donderdag bij controles in het kader van het project Weert Bekeerd, in totaal 141 bekeuringen uitgedeeld. De controles vonden plaats op diverse locaties in Weert en werden verricht in samenwerking met medewerkers van bureau Stadstoezicht, de Koninklijke Marechaussee en het Verkeers Handhavingsteam van de politie Limburg-Noord.

Foutparkeren was de overtreding die het meest vaak werd geconstateerd (42), gevolgd door het fietsen over de promenade (33), rijden met een te hoge snelheid (26) en het rijden op een opgevoerde bromfiets (19). Verder werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder helm, vier voor het fietsen zonder licht, drie voor het niet dragen van de autogordel en twee voor het fietsen over de stoep en het rijden zonder bromfietscertificaat. De overtredingen bromfietsen onder de 16 jaar, het niet in orde hebben van de verzekering van de bromfiets, het afslaan zonder richting aangeven, het negeren van een rood verkeerslicht en het onrechtmatig voeren van mistlichten werden ieder een keer geconstateerd.

Met het project Weert Bekeerd wil de politie een halt toeroepen aan alle vormen van overlast in de zogenaamde publieke ruimten. Met speciale projectdagen wordt extra aandacht besteed aan de actie, maar de nadruk van het optreden ligt op de koopavonden en de zaterdagavond als uitgaansavond. De coördinatoren van de actie hebben een lijst van overtredingen samengesteld, die elke politie agent op zak heeft tijdens de actiedagen. Uiteraard blijven de agenten ook andere overtredingen in het oog houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie