Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 22-02-2002

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.15 uur

Jongen verzet zich bij aanhouding en vernielt cel

UTRECHT Rond 23.50 uur werd de politie donderdag naar de Morelstraat gestuurd omdat een groep jongeren overlast zou veroorzaken. Daar aangekomen zag de politie een groep van ongeveer 10 jongeren staan. De politie verzocht de jeugd uiteen te gaan. Eén jongen, een 15-jarige Utrechter, gaf geen gehoor aan de diverse verzoeken van de politie en werd aangehouden. De Utrechter was het hiermee niet eens en verzette zich hevig. De verdachte werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau uitte de jongen zijn ongenoegen over de arrestatie door een cel te vernielen. Proces-verbaal is tegen de jongen opgemaakt.

Man met gestolen telefoons aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 00.00 uur, zagen surveillerende politieagenten aan de Voorstraat een man zich verschuilen achter een geparkeerde auto. De agenten vertrouwden het niet en liepen naar de 22-jarige man (woonplaats onbekend). Op dat moment kwam een aantal andere personen aanrennen. Deze personen riepen dat een portemonnee gestolen was. De agenten arresteerden vervolgens de 22-jarige man. De man werd gefouilleerd en bleek een aantal gestolen mobiele telefoons bij zich te hebben. De gestolen portemonnee had de verdachte niet bij zich. Ook werd de portemonnee niet in de directe omgeving gevonden.

De man is overgebracht naar het politiebureau.

Utrechter steekt plaatsgenoot met mes

UTRECHT Donderdag rond 21.30 uur zagen twee agenten dat een 19-jarige man uit Utrecht een 48-jarige plaatsgenoot aan het Clarenburg met een mes stak. De agenten liepen erop af, overmeesterden de Utrechter en hielden hem aan. De politie onderzoekt de zaak.

Achtervolging

UTRECHT Donderdagavond rond 22.00 uur zagen politieagenten aan de Trumanlaan een auto rijden die gestolen was. De politie zette met meerdere voertuigen de achtervolging in. Bij de Koningin Wilhelminalaan kwam de auto tot stilstand en vluchtten de drie inzittenden uit de auto in verschillende richtingen. De politie kon de drie verdachten, allen 17 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aanhouden en bracht ze over naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie