Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal schoollokalen fors uitgebreid

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten

Stadsdeel Zeeburg

Aantal schoollokalen fors uitgebreid

Het aantal permanente schoollokalen voor het basisonderwijs wordt in het Oostelijk Havengebied fors uitgebreid met in totaal zevenentwintig leslokalen en drie speellokalen.

Montessorischool
De 8e Montessorischool Zeeburg aan de Borneokade/C. van Eesterenlaan krijgt er vijf leslokalen en een speellokaal bij. Met de bouw ervan is inmiddels begonnen. De uitbreiding van de 8e Montessorischool wordt opgeleverd in de herfstvakantie (half oktober).

Multifunctioneel complex
Aan de Oostelijke Handelskade 10 wordt begin maart een begin gemaakt met de bouw van een multifunctioneel complex bestemd voor een basisschool en bedrijfsruimten. In het souterrain van dit gebouw komen twee speellokalen en een parkeergarage. De begane grond omvat tien schoollokalen die zijn bestemd voor een algemeen bijzondere basisschool die op 1 augustus 2002 van start gaat.

Verder worden op de eerste verdieping ook twaalf leslokalen voor het basisonderwijs gerealiseerd. Bijzonder aan deze etage is, dat de lokalen op eenvoudige wijze kunnen worden omgezet in bedrijfsruimten als de behoefte aan leslokalen het Oostelijk Havengebeid afneemt.

De tweede en derde verdieping van dit multifunctionele complex zijn bestemd voor kantoor- en bedrijfsruimten. Het stadsdeelbestuur onderhandelt momenteel met de projectontwikkelaar om ook op de tweede verdieping ruimte voor lokalen te creëren voor de opvang van een eventuele verdere groei.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie