Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sporten in de stad Leiden

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Enquête naar sportvoorzieningen

Sporten in de stad

De gemeente is gestart met een sportenquête. Deze moet duidelijk maken of de huidige sportvoorzieningen nog voldoen aan de eisen. Sportverenigingen wordt gevraagd mee te werken door het ingevulde enquêteformulier voor 15 maart in te sturen.

CULTUUR EN EDUCATIE - Steeds meer mensen sporten 'buiten' hun wijk. Terwijl vroeger juist de sportverenigingen in de buurt werden bezocht, zoeken de sporters momenteel hun verenigingen uit op bijvoorbeeld de toegangsprijzen of de kwaliteit van de accommodatie. De gemeente wil daarom weten in hoeverre de huidige sportvoorzieningen voldoen. Een schriftelijke enquête moet duidelijk maken of er genoeg sportclubs zijn in bepaalde wijken. Wordt er voldoende gebruik gemaakt van de huidige mogelijkheden?

Wintersport?
De enquête wordt in Leiden uitgevoerd namens de dienst Cultuur en Educatie. Ook buiten de stadsgrenzen wordt het sportbeleid onderzocht door het Samenwerkingsverband Leidse Regio, dat verder bestaat uit de gemeenten Alkemade, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. De enquête moet namelijk tegelijk antwoord geven op de vraag of de ontwikkeling van wintersportcomplexen of andere grote sportvoorzieningen in de regio wenselijk en mogelijk zijn. Meer informatie over de enquête: Bert Kienjet (071-5165335).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie